PrzepisPrzekąskiOgórki w marynacie meksykańskiej na ostro

Ogórki w marynacie meksykańskiej na ostro

Ogórki w marynacie meksykańskiej na ostro
Pyszności

11.09.2020 17:00, aktual.: 22.06.2021 08:23

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Ogórki w marynacie na ostro to szybki, sprawdzony i prosty sposób na smaczny dodatek do wielu dań. Jeśli więc lubisz te warzywa, a jedocześnie nie straszne Ci wyraziste smaki, ten przepis powstał z myślą o Tobie ❤️

Nasze ogórki przygotowaliśmy przy pomocy robota kuchennego marki Philips.

Składniki:

  1. 3-4 szt. ogórki gruntowe
  2. 1 łyżeczka sól
  3. 2 łyżki olej
  4. 270 ml woda
  5. 1 szt. cebula
  6. 2 ząbki czosnek
  7. 2 łyżki cukier
  8. 2,5 łyżki maggi
  9. 2,5 łyżeczki ostra papryka
  10. 2,5 łyżki ocet spirytusowy
  11. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Przy pomocy robota kuchennego potnij ogórki w talarki. Następnie umieść je w durszlaku razem z cebulą (cienko pokrojona) i dopraw przy pomocy soli.

Obraz

2. Dokładnie wymieszaj i odstaw na bok.

Obraz

3. Teraz czas na marynatę. Aby ją zrobić, wystarczy, że połączysz: olej, ocet spirytusowy, maggi, wodę, pieprz, ostrą paprykę, czosnek i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

4. Umieść w słoiku ogórki z cebulą. Następnie zalej wcześniej przygotowaną mieszanką i wstaw do lodówki na kilka godzin.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także