Pizza dla prawdziwego kibica

Już jutro w ramach Mistrzostw Świata w Piłkę Nożną, nasza drużyna zmierzy się z pierwszym przeciwnikiem. Cały naród będzie trzymał kciuki za polską kadrę, którą mamy nadzieję zobaczyć w samym finale!?

Obrazek
Pyszności

A skoro mowa już o kibicowaniu, w tym wyjątkowym dniu, nie można obejść się bez pysznej pizzy, przy której oglądanie meczu stanie się jeszcze większą przyjemnością. Dlatego dziś przygotowaliśmy wyjątkową pizzę dla prawdziwego kibica!⚽

Z okazji Mundialu specjalną ofertę przygotowała również sieć Domino’s Pizza - drugą pizzę zamówicie aż o 50% taniej!? Co więcej, średni czas dostawy w Domino's wynosi mniej niż 30 minut.

Dokładny przepis jak zrobić ciasto na pizzę znajdziecie tutaj.

Składniki:

Pozostałe składniki

  1. 4 łyżeczki zielone pesto
  2. 2 łyżki sos śmietankowo-czosnkowy
  3. 2 łyżki sos pomidorowy
  4. 30 g ser emmental
  5. 30 g mozzarella
  6. 20 g parmezan
  7. 20 g ser pleśniowy błękitny
  8. 8 szt. pomidorki koktajlowe
  9. 8 szt. mini mozzarella
  10. 20 g boczek
  11. 20 g salami
  12. 20 g kiełbasa
  13. 1 łyżka papryka słodka

Ciasto

  1. 25 g drożdże świeże
  2. 150 ml woda ciepła
  3. 1/2 łyżeczki cukier
  4. 250 g mąka
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1 łyżka oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą boczek, salami, kiełbasę i słodką paprykę. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Na cieście na pizzę stwórz okrąg z zielonego pesto. Następnie środkową część podziel na pół - na górze rozprowadź sos śmietankowo-czosnkowy, a na dole sos pomidorowy.

Obrazek

3. W górnej części rozprowadź ser emmental, mozzarellę, parmezan oraz ser pleśniowy błękitny. Natomiast w dolnej części, wcześniej przygotowaną mięsną mieszankę.

Obrazek

4. Dodaj pomidorki i mini mozzarellę (jak na zdjęciu poniżej). Wstaw pizzę do piekarnika na 10-12 minut (temp. 240 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Wyciągam z beczki i blenduję. Rozrusza jelita i usprawni trawienie
Wyciągam z beczki i blenduję. Rozrusza jelita i usprawni trawienie
Dodaj do jesiennej grochówki. Nie będziesz się martwić wzdętym brzuchem i niestrawnością
Dodaj do jesiennej grochówki. Nie będziesz się martwić wzdętym brzuchem i niestrawnością
Moja ciocia tak przechowuje cebulę. Nigdy nie gnije i zachowuje swoje właściwości
Moja ciocia tak przechowuje cebulę. Nigdy nie gnije i zachowuje swoje właściwości
Znany dietetyk mówi, jakich wędlin nie jeść. To ścięgna, chrząstki i resztki tłuszczu
Znany dietetyk mówi, jakich wędlin nie jeść. To ścięgna, chrząstki i resztki tłuszczu
Kiedyś uznawany za jadalny, a dziś wiemy, że jest trujący. A niektórzy wciąż zbierają tego grzyba
Kiedyś uznawany za jadalny, a dziś wiemy, że jest trujący. A niektórzy wciąż zbierają tego grzyba
O niebo lepsze niż ziemniaczane. Tak smaczne, że nie potrzebują dodatków
O niebo lepsze niż ziemniaczane. Tak smaczne, że nie potrzebują dodatków
Amerykanie dodają do szarlotki. Niejedna babcia na ten widok się przeżegna
Amerykanie dodają do szarlotki. Niejedna babcia na ten widok się przeżegna
Zakwas z buraka robię już teraz. Wlewem 2 łyżki i może stać aż do stycznia i nie spleśnieje
Zakwas z buraka robię już teraz. Wlewem 2 łyżki i może stać aż do stycznia i nie spleśnieje
U nas hałasują na parapetach. Egipcjanie pieką i serwują na obiad
U nas hałasują na parapetach. Egipcjanie pieką i serwują na obiad
Co oznaczają dziury w grzybach i czy można takie zbierać? Wątpliwości mają nawet doświadczeni grzybiarze
Co oznaczają dziury w grzybach i czy można takie zbierać? Wątpliwości mają nawet doświadczeni grzybiarze
Jesz czosnek jesienią i zimą? Oto jak naprawdę działa na organizm
Jesz czosnek jesienią i zimą? Oto jak naprawdę działa na organizm
Rzadko trafia na nasze talerze, bo się jej boimy. Wolna od antybiotyków i hormonów
Rzadko trafia na nasze talerze, bo się jej boimy. Wolna od antybiotyków i hormonów