Włożyła 50 zawiniętych mini pizz do tortownicy. Po upieczeniu efekt, którego nigdy nie widziałeś!

Jeśli chcesz zrobić coś na wzór pizzy, ale znudziły Cię konwencjonalne sposoby, koniecznie musisz sięgnąć po ten przepis. Ciasto ułożone w przepiękny sposób tworzy coś na podobieństwo chryzantemy. Nie tylko wyśmienicie smakuje, ale cieszy oko.

Obrazek
Frania

Składniki:

- ciasto drożdżowe

- sos pomidorowy

- mięso mielone

- przyprawy do smaku

- tarty ser

- forma do pieczenia

Rozwałkuj ciasto na około 0,5 cm grubości. Za pomocą szklanki lub innego przedmiotu wytnij krążki.

1

Najpierw połóż sos, później łyżeczkę mięsa, które wcześniej zostało doprawione według potrzeb, a na koniec posyp serem.

2

Złóż go na pół.

3

Zwiń go tak, aby przypominał tortellini.

4

Zbierz wszystkie pierożki i ułóż je w formie, od zewnątrz do wewnątrz.

5

Włóż do rozgrzanego do 200°C piekarnika i wyciągnij po około 20 minutach.

6

Idealnie sprawdzi się na imprezie jako przekąska i do tego wygląda naprawdę zachęcająco. Można eksperymentować ze środkiem pierożka i zmieniać go według własnych preferencji kulinarnych.

Wybrane dla Ciebie
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą