PrzepisPizza na ziemniaczanym spodzie

Pizza na ziemniaczanym spodzie

Pizza na ziemniaczanym spodzie to nasza najnowsza kombinacja, w której zakochaliśmy się bez pamięci. Nie tylko świetnie smakuje, ale i ciekawie się prezentuje. Co więcej, jej przygotowanie jest bardzo proste i szybkie. Koniec z mąką w całej kuchni i lepiącymi palcami od ciasta drożdżowego.

Pizza na ziemniaczanym spodzie
Pyszności

11.01.2020 | aktual.: 18.09.2023 11:26

W przygotowaniu oryginalnej przekąski pomógł nam Zoodler marki Philips.

Składniki:

  1. 3 szt. ziemniaki
  2. 3 łyżki oliwa z oliwek
  3. 2 łyżeczki pieprz z podziałem na pół
  4. 1/3 szkl. woda
  5. 1 łyżeczka suszony czosnek
  6. 1 łyżeczka rozmaryn
  7. 2 łyżeczki sól z podziałem na pół
  8. 3 szt. jajka
  9. 3 łyżki śmietana 18%
  10. 1 szt. cukinia mała
  11. 50 g ser mozarella starty
  12. 30 g kukurydza

Sposób przygotowania:

1. Przy pomocy zoodlera przygotuj ziemniaki i cukinię.

Obraz

2. Przełóż ziemniaki na patelnię i dolej wodę. Nie zapomnij również o soli i pieprzu.

Obraz

3. W mniejszej misce połącz jajka, śmietanę, suszony czosnek i rozmaryn. Wymieszaj przy pomocy widelca.

Obraz

4. Przelej mieszankę na patelnię. Następnie dodaj kukurydzę, cukinię, sól, pieprz oraz ser. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. I pyszna przekąska jest już gotowa!

Obraz
Wybrane dla Ciebie