Pizza na ziemniaczanym spodzie

Pizza na ziemniaczanym spodzie to nasza najnowsza kombinacja, w której zakochaliśmy się bez pamięci. Nie tylko świetnie smakuje, ale i ciekawie się prezentuje. Co więcej, jej przygotowanie jest bardzo proste i szybkie. Koniec z mąką w całej kuchni i lepiącymi palcami od ciasta drożdżowego.

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu oryginalnej przekąski pomógł nam Zoodler marki Philips.

Składniki:

  1. 3 szt. ziemniaki
  2. 3 łyżki oliwa z oliwek
  3. 2 łyżeczki pieprz z podziałem na pół
  4. 1/3 szkl. woda
  5. 1 łyżeczka suszony czosnek
  6. 1 łyżeczka rozmaryn
  7. 2 łyżeczki sól z podziałem na pół
  8. 3 szt. jajka
  9. 3 łyżki śmietana 18%
  10. 1 szt. cukinia mała
  11. 50 g ser mozarella starty
  12. 30 g kukurydza

Sposób przygotowania:

1. Przy pomocy zoodlera przygotuj ziemniaki i cukinię.

Obrazek

2. Przełóż ziemniaki na patelnię i dolej wodę. Nie zapomnij również o soli i pieprzu.

Obrazek

3. W mniejszej misce połącz jajka, śmietanę, suszony czosnek i rozmaryn. Wymieszaj przy pomocy widelca.

Obrazek

4. Przelej mieszankę na patelnię. Następnie dodaj kukurydzę, cukinię, sól, pieprz oraz ser. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. I pyszna przekąska jest już gotowa!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej