Pizza z miski

Oto kolejna pomysłowa przekąska, dzięki której zaskoczysz swoich bliskich podczas kolejnej imprezy. Z pewnością będą zachwyceni i poproszą o przepis na nasze pizzowe miseczki ?

Obrazek
Pyszności

Przepis na ciasto znajdziesz tutaj.

Składniki:

  1. 400 g wołowina
  2. 1 łyżeczka papryka słodka
  3. 300 g żółty ser
  4. 1/4 szkl. czarne oliwki pokrojone
  5. 1 łyżeczka oregano
  6. 1/2 szt. cebula
  7. 2 ząbki czosnek
  8. 1 szkl. passata pomidorowa
  9. 1/2 łyżeczki sól
  10. 1/2 łyżeczki pieprz
  11. kilka liści bazylia
  12. 1/2 porcji ciasto na pizzę
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą mieloną wołowinę, słodką paprykę oraz oregano. Dokładnie wymieszaj i stwórz z mieszanki małe klopsiki.

Obrazek

2. Podsmaż mięso na patelni. Po chwili dodaj cebulę i czosnek.

Obrazek

3. Jako kolejne składniki dodaj passatę pomidorową, sól, pieprz, oraz bazylię. Ponownie wymieszaj.

Obrazek

4. W miseczkach rozprowadź oliwę. Następnie ułóż plastry żółtego sera na spodzie, dodaj mięsne kulki oraz czarne oliwki.

Obrazek

5. Na wierzchu ułóż koła z ciasta na pizzę. Piecz przez 12 minut w temperaturze 220 stopni Celsjusza.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej