Placuszki bananowe

Placuszki bananowe to nasz sprawdzony przepis na szybką i mega prostą przekąskę na słodko. Kiedy je robimy, nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. banan
  2. 2 szt. jajka
  3. 1/2 szkl. cukier
  4. 100 ml mleko
  5. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  6. 200 g mąka
  7. cukier puder do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia: jajek, mleka, proszku do pieczenia i cukru.

Obrazek

2. Po chwili zacznij dodawać stopniowo mąkę.

Obrazek

3. Kiedy uzyskasz już gęstą mieszankę, dodaj do miski banany (podzielone na mniejsze kawałki). Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. Podgrzej olej w garnku. Przy pomocy łyżki do lodów przenieś miks z miski i smaż przez kilka minut, aż placuszki będą zarumienione z każdej strony.

Obrazek

5. Gotowe placuszki odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
Najlepsza surówka z czerwonej kapusty do obiadu. Smakuje jak w restauracji
Najlepsza surówka z czerwonej kapusty do obiadu. Smakuje jak w restauracji
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟