Razem z Prymatem i Doradcą Smaku, Pyszności przychodzą do Was z przepisem na smaczny obiad, który pokochacie od pierwszego kęsa ❤
Pyszności
W czym tkwi sekret tej genialnej potrawy? Otóż kluczem do sukcesu jest marynata z użyciem Musztardy czeskiej Prymat. To połączenie jest po postu idealne ?
Składniki:
10 szt. podudzia z kurczaka
3 łyżeczki Pieprz czarny mielony Prymat
2 łyżeczki sól
60 ml olej
3 ząbki czosnek
4 łyżeczki pietruszka
60 ml miód
5 łyżeczek Musztarda czeska Prymat
Sposób przygotowania:
1. Natnij podudzia z kurczaka i dopraw je przy pomocy soli i pieprzu.
2. Przełóż kawałki kurczaka do dużej miski. Następnie dodaj olej, czosnek, pietruszkę oraz miód.
3. Jako ostatni składnik dodaj 5 łyżeczek musztardy czeskiej. Dokładnie wymieszaj. Następnie odstaw mięso na godzinę w powstałej marynacie.
4. Po tym czasie wstaw podudzia do piekarnika na 40-50 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).