13 idealnych prezentów, które ucieszą każdego miłośnika dobrego jedzenia

Zbliżają się święta, więc wiele z nas staje przed pytaniem: co kupić na prezent? Mamy dla Ciebie kilka inspiracji, które ucieszą miłośnika dobrego jedzenia.

Obrazek
Ewa

#1 Personalizowane wino

Za ten prezent będzie Ci wdzięczny każdy miłośnik wina (a przecież znamy mnóstwo takich osób). Etykieta z personalizacją to coś, co na pewno zapadnie w pamięć.

Obrazek

#2 Wzorowany wałek do ciasta

Coś, czego sami byśmy nie kupili, ale na pewno byśmy korzystali. Sprawdzi się idealnie dla fana pieczenia. On robi ciasteczka, Ty je zjadasz i wszyscy są zadowoleni.

Obrazek

#3 Kuchenny fartuch

Praca w kuchni to czasem brudna robota. Na pewno przyda się fartuch. A jaki? Im ciekawszy, ładniejszy i śmieszniejszy, tym lepiej!

Obrazek

#4 Pomysłowy kubek

Umówmy się, fajnych kubków nigdy dość. Może postaw na gadżet z miejscem na ciasteczko? Albo kubek, który utrzymuje długo temperaturę- idealny dla zapracowanych!

Obrazek

#5 Tematyczna piżama

Piżamy to coś, co kocham! Praktyczne i ładne, mogą być też świetnym rozwiązaniem dla miłośnika jedzenia. W niej na pewno będą same pyszne sny ;)

Obrazek

#6 Zaparz do herbaty

Drobny dodatek. który pokocha każdy fan gorącego napoju. Elegancki, "z jajem"- wybór należy do Ciebie.

Obrazek

#7 Świeczki o zapachu jedzenia

Korzenne ciasteczka, cytrynowa lemoniada, a może słodka wata cukrowa? Na pewno znajdziesz zapach, który spodoba się obdarowanemu.

Obrazek

#8 Dobra oliwa z oliwek i balsamico

Obowiązkowe w każdej kuchni, a już na pewno w tej, gdzie gotuje się po włosku. Pięknie zapakowane będa naprawdę fajnym pomysłem na prezent.

Obrazek

#9 Solniczka i pieprzniczka

Skutecznie zastąpi te nudne, klasyczne podajniki na przyprawy. Uśmiech gwarantowany.

Obrazek

#10 Świąteczne łyżeczki

Gorąca czekolada lub kakao zamieszane taką łyżeczką smakuje jeszcze lepiej.

Obrazek

#11 Voucher na kurs kulinarny

W dobie pandemii wiele kursów odbywa się również online. To wspaniała okazja, żeby nauczyć się czegoś nowego.

Obrazek

#12 Kolorowe skarpetki

Świąteczny klasyk, którego nie może zabraknąć. Co powiesz na wzór frytkowy? A może hamburgery? Jest tego naprawdę mnóstwo!

Obrazek

#13 Książka "365 obiadów za mniej niż 10 zł"

Absolutnie obowiązkowa pozycja ;)
Kopalnia inspiracji i przepisów. W końcu nawet najlepszemu szefowi kuchni brakuje czasem pomysłu na obiad.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Gospodynie z Sanoka gotowały częściej niż rosół czy żurek. Prosta i sycąca zupa na maślance
Gospodynie z Sanoka gotowały częściej niż rosół czy żurek. Prosta i sycąca zupa na maślance
Dodaj łyżkę do masy na placki ziemniaczane. Pochłonie nadmiar wilgoci i będą obłędnie chrupiące
Dodaj łyżkę do masy na placki ziemniaczane. Pochłonie nadmiar wilgoci i będą obłędnie chrupiące
Zamiast ziemniaków podaj taki sernik. Do kotletów będzie jak znalazł
Zamiast ziemniaków podaj taki sernik. Do kotletów będzie jak znalazł
Do sernika dodaję nieoczywisty składnik. Jest puszysty, wyrasta wysoki i nigdy nie opada
Do sernika dodaję nieoczywisty składnik. Jest puszysty, wyrasta wysoki i nigdy nie opada
Pij wieczorem. Przyjemnie rozgrzewa, wspomaga pracę jelit i zapobiega wzdęciom
Pij wieczorem. Przyjemnie rozgrzewa, wspomaga pracę jelit i zapobiega wzdęciom
Ten przepis ma prawie 100 lat. W moim domu robię go całą jesień
Ten przepis ma prawie 100 lat. W moim domu robię go całą jesień
W PRL-u na każdej imprezie. W tym roku na Wszystkich Świętych przypomnę ciotkom przepis
W PRL-u na każdej imprezie. W tym roku na Wszystkich Świętych przypomnę ciotkom przepis
Wrzucam do rękawa i piekę. W mig mam pyszny obiad, którym naje się cała rodzina
Wrzucam do rękawa i piekę. W mig mam pyszny obiad, którym naje się cała rodzina
Wrzuć do wody. Ziemniaki ugotują się szybciej, a ich smak będzie pełniejszy
Wrzuć do wody. Ziemniaki ugotują się szybciej, a ich smak będzie pełniejszy
Na pewno upiekę na 1 listopada. W ubiegłym roku to ciacho było największym hitem
Na pewno upiekę na 1 listopada. W ubiegłym roku to ciacho było największym hitem
Odkąd zjadłam na Śląsku, często robię w niedzielę lub święta. Tak miękki i delikatny, że nie potrzeba noża
Odkąd zjadłam na Śląsku, często robię w niedzielę lub święta. Tak miękki i delikatny, że nie potrzeba noża
Na obiad robię schabowe po kowalsku. Tak pyszne, że nie zostaje po nich ani okruszek
Na obiad robię schabowe po kowalsku. Tak pyszne, że nie zostaje po nich ani okruszek