Jeszcze nigdy nie widziałam, żeby ktoś robił popcorn w ten sposób. Od dzisiaj będę tak robić ZAWSZE!
10.07.2015 19:04, aktual.: 17.05.2017 15:14
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Są takie wieczory, gdy zawijam się w koc, włączam ulubiony film, a w ręku trzymam miskę z popcornem. Wydaje się jednak, że mikrofalówka jest przepełniona różnego rodzaju substancjami chemicznymi. Kto by pomyślał, że klasycznie przygotowywany popcorn może być szkodliwy dla naszego zdrowia?
Dlatego jestem niesamowicie podekscytowana, że mogę wypróbować nowy przepis na tę pyszną przekąskę. Szybkie, tanie i proste! Użyj roztopionego, organicznego masła. Oczywiście nie jest to najzdrowsze, ale całkowicie naturalne.
Sam zobaczysz, że smakuje wyśmienicie!
Aby cieszyć się popcornem w tej zdrowszej i lepszej dla naszego organizmu wersji, musisz zaopatrzyć się w: słoik zebranych ziarenek kukurydzy, masło, mikrofalówkę, miskę i talerz.
Wsyp ziarenka do miski (około 1/4 szklanki).
Następnie użyj dwóch łyżek masła (może być odrobinę więcej bądź mniej).
Na miskę połóż talerz ze znajdującym się na nim masłem. Włóż wszystko do mikrofalówki.
W zależności od tego, jaką masz moc kuchenki, włóż miskę od 2:45 do 3 minut.
Talerz zapobiegnie uciekaniu ziarenek, rozpuści masło.
Po upływie czasu ostrożnie wyciągnij naczynia. Użyj rękawic. Roztopionym masłem polej popcorn.
Możesz do smaku posypać odrobiną soli. Gotowy przysmak na filmowy wieczór!