Genialne porady kulinarne, które na pewno się przydadzą
Zawsze lubię poznawać nowe porady kulinarne, które mogę potem wykorzystać w swojej kuchni. Dziś przychodzę z kolejną dawką ciekawych treści.
24.05.2019 | aktual.: 18.09.2023 12:38
Na pewno ułatwią wiele czynności w kuchni, dlatego nie możesz ich przegapić ?
#1 Jak podgrzać pizzę na patelni
Został Ci kawałek pizzy i nie wiesz jak go podgrzać, aby był chrupiący?
Podgrzej na patelni górną część z serem, dzięki czemu pizza będzie smakować jak świeża.
#2 Do ciasteczek czekoladowych dodaj kawę
Do masy na ciasteczka czekoladowe zawsze warto dodać łyżkę świeżo zmielonej kawy. Dzięki temu zabiegowi, podkręcisz smak czekolady.
Dzięki takiemu połączeniu jajka będą kremowe. Po prostu pychota!
#4 Idealnie chrupiący boczek - porady kulinarne w najlepszym wydaniu
Aby go uzyskać, ułóż plastry boczku na papierze do pieczenia. Następnie wstaw go do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
Zanim włożysz łososia do piekarnika, rozprowadź na nim jogurt greckim. Po wizycie w piekarniku ryba nie będzie wysuszona.
Jeśli nie chcesz robić koktajli z użyciem mleka lub jogurtu, zawsze możesz dodać do niego awokado. Kremowy napój gwarantowany!
#7 Przejrzałe banany zamiast kostek do lodu
Kiedy masz w domu nadmiar dojrzałych bananów, podziel je na mniejsze kawałki i włóż do zamrażarki. Możesz wykorzystać je potem do upieczenia chleba bananowego lub zamienić kostki lodu pysznymi kawałkami banana.
... zawsze przesiewaj mąkę. Co więcej, dzięki temu zabiegowi mąka szybciej i łatwiej połączy się z pozostałymi składnikami.
Wystarczy naprawdę niewiele, aby ciastka były delikatniejsze, bardziej miękkie i puszyste jednocześnie. Palce lizać!
Do podzielonych na mniejsze kawałki jabłek, dodaj 3 łyżki soku z cytryny. Owoce nie tylko nie zbrązowieją, ale też dodatkowy składnik podkreśli ich smak. Orzeźwiająca moc plus słodkie nadzienie - to jest to!
W ten sposób pozbywasz się skrobi, dzięki której ugotowany makaron dobrze łączy się z sosem. Po drugie, makaron powinno dodawać się do sosu, a nie na odwrót.
Dodając go do gotujących się sosów, ziemniaków, ryżu, a nawet kurczaka, na pewno wzbogacisz smak przyszłej potrawy.