Bagietka z wołowiną, sosem barbecue, jalapeño, serem i masłem czosnkowym

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie bagietki z wołowiną, sosem barbecue, jalapeño, serem i masłem czosnkowym.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 łyżka olej
  2. 300 g wołowina zmielona
  3. sól
  4. 8 łyżek sos barbecue
  5. 1 szt. bagietka
  6. 1 szt. cebula czerwona posiekana
  7. marynowane jalapeños pokrojone w plastry
  8. ser żółty starty
  9. 50 g masło
  10. 1 ząbek czosnek przeciśnięty przez praskę
  11. 20 g natka pietruszki posiekana
Sposób przygotowania:

1. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią wołowinę. Kiedy będzie dosmażona, dodaj sos barbecue i dobrze wszystko wymieszaj.

Obrazek

2. Przekrój bagietkę na pół. Każdą połówkę rozkrój na 2 połowy. Do dwóch połówek nałóż usmażone mięso, posiekaną cebulę oraz plastry jalapeño.

Obrazek

3. Na koniec dodaj starty ser żółty i przykryj bagietki dwoma pozostałymi połówkami.

Obrazek

4. W misce wymieszaj ze sobą masło, czosnek, pietruszkę i sól. Zduś za pomocą widelca.

Obrazek

5. Ułóż bagietki na blaszce i nasmaruj ich wierzch masłem czosnkowym. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz przez 15 minut.

Obrazek

6. Po 15 minutach wyjmij gotowe bagietki z piekarnika.

Obrazek
7. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej