Tym razem mamy dla Was propozycję, która pozwoli przygotować pyszne kanapki z ulubionymi dodatkami. Po prostu palce lizać ?
Pyszności
22.02.2018 | aktual.: 22.02.2018 17:21
Składniki:
2 szt. bagietka
14 plastrów boczek
1/2 szt. cebula posiekana
800 g mięso wołowe mielone
3 łyżeczki papryka słodka
1,5 łyżeczki sól
1 łyżeczka pieprz
100 g mozzarella
1 szt. natka pietruszki
ulubione warzywa wg uznania jako dodatek
Sposób przygotowania:
1. Z plastrów boczku stwórz plecionkę (jak na zdjęciu poniżej). Następnie podsmaż ją na patelni. Potem na tej samej patelni podsmaż posiekaną cebulę.
2. W misce połącz ze sobą mięso wołowe, słodką paprykę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
3. Z mięsnej mieszanki stwórz dwa koła. Na jednym z nich stwórz warstwy z : podsmażonej cebuli, mozzarelli, natki pietruszki, plecionki z boczku, natki pietruszki, mozzarelli i cebuli. Połącz dwa mięsne elementy i podsmaż na patelni.
4. Kiedy mięso będzie już dobre, zdejmij je z patelni i podziel na mniejsze kawałki. Wykorzystując bagietkę i ulubione składniki, stwórz wymarzoną kanapkę.