Burgerowa przekąska

Tym razem mamy dla Was propozycję, która pozwoli przygotować pyszne kanapki z ulubionymi dodatkami. Po prostu palce lizać ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. bagietka
  2. 14 plastrów boczek
  3. 1/2 szt. cebula posiekana
  4. 800 g mięso wołowe mielone
  5. 3 łyżeczki papryka słodka
  6. 1,5 łyżeczki sól
  7. 1 łyżeczka pieprz
  8. 100 g mozzarella
  9. 1 szt. natka pietruszki
  10. ulubione warzywa wg uznania jako dodatek
Sposób przygotowania:

1. Z plastrów boczku stwórz plecionkę (jak na zdjęciu poniżej). Następnie podsmaż ją na patelni. Potem na tej samej patelni podsmaż posiekaną cebulę.

Obrazek

2. W misce połącz ze sobą mięso wołowe, słodką paprykę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Obrazek

3. Z mięsnej mieszanki stwórz dwa koła. Na jednym z nich stwórz warstwy z : podsmażonej cebuli, mozzarelli, natki pietruszki, plecionki z boczku, natki pietruszki, mozzarelli i cebuli. Połącz dwa mięsne elementy i podsmaż na patelni.

Obrazek

4. Kiedy mięso będzie już dobre, zdejmij je z patelni i podziel na mniejsze kawałki. Wykorzystując bagietkę i ulubione składniki, stwórz wymarzoną kanapkę.

Obrazek

5. I to wszystko :)

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej