Faszerowane bagietki

Dziś prezentujemy Wam kolejną propozycję na podanie bagietki :) Pyszna przekąska już na Was czeka!

Obrazek
Frania

Składniki:

  1. 3 szt. bagietki
  2. 500 g serek śmietankowy
  3. 1/4 szkl. szczypiorek posiekany
  4. 200 g cheddar
  5. 200 g mozzarella
  6. 1 szczypta sól
  7. 1 szczypta pieprz
  8. 30 plastrów boczek
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą serek śmietankowy, szczypiorek, cheddar, mozzarellę oraz przyprawy: ser i pieprz.

Obrazek

2. Każdą bagietkę podziel na pół i usuń środek.

Obrazek

3. Każdą część bagietki nafaszeruj wcześniej przygotowanym farszem i złóż w jedną część.

Obrazek

4. Każdą bułkę owiń przy pomocy plastrów boczku.

Obrazek

5. Piecz bagietki przez 20 minut w rozgrzanym do 190°Celsjusza piekarniku.

Obrazek

6. I pyszna bagietka jest już gotowa!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej