Paprykarz szczeciński domowej roboty

Tym razem mamy dla Ciebie paprykarz szczeciński domowej roboty. Jeśli masz do niego ogromną słabość, ten przepis powstał z myślą właśnie o Tobie ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 200 g ryż parboiled
  2. 3 łyżki olej roślinny
  3. 2 łyżeczki słodka papryka
  4. 2 łyżeczki suszony majeranek
  5. 1/2 łyżeczki sól
  6. 1/2 łyżczki pieprz
  7. 1 szt. cebula
  8. 1 szt. marchewka
  9. 1 szt. korzeń pietruszki
  10. 1/2 szkl. bulion warzywny
  11. 250 g wędzona makrela
  12. 1 szt. papryka
  13. 50 g przecier pomidorowy
  14. 1 łyżeczka ostra papryka

Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz ze sobą: cebulę, marchewkę i korzeń pietruszki.

Obrazek

2. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Nie zapomnij także o bulionie warzywnym.

Obrazek

3. Duś pod przykryciem przez 5 minut.

Obrazek

4. Przełóż mieszankę do blendera i dodaj do niej: paprykę bez skórki, makrelę wędzoną, przecier pomidorowy, paprykę ostrą i słodką oraz majeranek.

Obrazek

5. Powstałą mieszankę połącz z ryżem.

Obrazek

6. I gotowe!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Świąteczne gołąbki piekę tylko w takiej temperaturze. Kapusta jest mięciutka i delikatna, a farsz nie za suchy
Świąteczne gołąbki piekę tylko w takiej temperaturze. Kapusta jest mięciutka i delikatna, a farsz nie za suchy
Robię zamiast makowca. Gościom z wrażenia aż opada szczęka
Robię zamiast makowca. Gościom z wrażenia aż opada szczęka
Sekretny przepis Makłowicza. Jeden składnik zmienia smak grzybowej
Sekretny przepis Makłowicza. Jeden składnik zmienia smak grzybowej
Wiele osób popełnia te błędy. To przez to zakwas pleśnieje
Wiele osób popełnia te błędy. To przez to zakwas pleśnieje
Na Podkarpaciu dodają do grochu. Mało postne, ale wszyscy się zajadają
Na Podkarpaciu dodają do grochu. Mało postne, ale wszyscy się zajadają
Najlepsza surówka do smażonej ryby. Przyjemnie chrupie i podkreśla smak
Najlepsza surówka do smażonej ryby. Przyjemnie chrupie i podkreśla smak
Smaczna ryba prawie bez ości i intensywnego zapachu. Mówią o niej "morski kurczak"
Smaczna ryba prawie bez ości i intensywnego zapachu. Mówią o niej "morski kurczak"
Chrupiące paszteciki w cieście francuskim. Jeden błąd może sprawić, że nie wyrosną
Chrupiące paszteciki w cieście francuskim. Jeden błąd może sprawić, że nie wyrosną
W Neapolu się zajadają. Dawniej był obiad dla najbiedniejszych
W Neapolu się zajadają. Dawniej był obiad dla najbiedniejszych
Bez tego dania nie siada do stołu. Zdradził nam rodzinny przepis i przestrzega przed jednym
Bez tego dania nie siada do stołu. Zdradził nam rodzinny przepis i przestrzega przed jednym
Wigilijny wypiek z Lubelszczyzny. W farszu z Perkowic jest kapusta, grzyby i jeszcze 1 składnik
Wigilijny wypiek z Lubelszczyzny. W farszu z Perkowic jest kapusta, grzyby i jeszcze 1 składnik
Ta sałatka podbija TikToka. Konkurencja dla jarzynowej
Ta sałatka podbija TikToka. Konkurencja dla jarzynowej
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥