Wegański wrap z majonezem roślinnym

Wegański wrap z majonezem roślinnym to gotowa receptura na smaczny obiad lub kolację dla całej rodziny. Nie dość, że świetnie smakuje, to jeszcze genialnie się prezentuje 😍  To po prostu idealna kombinacja 👍

Obrazek
Pyszności

W naszym przepisie wykorzystaliśmy Majonez Kielecki Roślinny, który właśnie pojawił się na rynku. Warto dodać, że  producent tego produktu - Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” obchodzi w tym roku 100-tną rocznicę powstania.

Składniki:

  1. 1 szt. cukinia
  2. 1 szt. bakłażan
  3. 310 g Majonez Kielecki Roślinny
  4. 4 szt. tortille pełnoziarniste
  5. 1 szt. sałata
  6. 1 szt. czerwona papryka
  7. 1 szt. żółta papryka
  8. 1 szt. czerwona cebula
  9. 2 szt. marchewki
  10. 300 g cieciorka ugotowana
  11. 1 łyżeczka suszony czosnek
  12. 1 łyżeczka zioła prowansalskie
  13. 1 łyżeczka sól

Sposób przygotowania:

1. Podziel cukinię, papryki, marchewki oraz bakłażana w słupki. Czerwoną cebulę potnij w piórka.

Obrazek

2. Przełóż warzywa do formy do pieczenia i dodaj ugotowaną cieciorkę. Teraz polej delikatnie oliwą z oliwek, po czym dopraw do smaku suszonym czosnkiem, ziołami prowansalskimi oraz solą. Piecz w piekarniku przez 10-15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

3. Przełóż majonez rośliny do rękawa cukierniczego, dzięki czemu będziesz mogła stworzyć ciekawe kształty na swoich wrapach.

Obrazek

4. Na pełnoziarnistej tortilli rozprowadź majonez roślinny. Następnie dodaj sałatę, upieczone warzywa...

Obrazek

5. ...kolejną porcję majonezu i cieciorkę. Zwiń końcówki do środka i gotowe.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Przed laty wypiekano chlebki zaduszne i zanoszono na cmentarz. Zaskakujące, co tam z nimi robiono
Przed laty wypiekano chlebki zaduszne i zanoszono na cmentarz. Zaskakujące, co tam z nimi robiono
Tomasz Strzelczyk pokazał, jak przygotowywać parówki. Wtedy nie popękają i będą mięciutkie
Tomasz Strzelczyk pokazał, jak przygotowywać parówki. Wtedy nie popękają i będą mięciutkie
Tylko tyle można trzymać mięso w zamrażarce. Wiele osób wciąż o tym zapomina
Tylko tyle można trzymać mięso w zamrażarce. Wiele osób wciąż o tym zapomina
Nie dolewaj oleju do kiszonej kapusty. Często tak robiłam, ale babcia udowodniła, że to błąd
Nie dolewaj oleju do kiszonej kapusty. Często tak robiłam, ale babcia udowodniła, że to błąd
Jesienią i zimą piekę czeskie ciasto. To szybki przepis, który za każdym razem zachwyca moich gości
Jesienią i zimą piekę czeskie ciasto. To szybki przepis, który za każdym razem zachwyca moich gości
Zapytałam ChatGPT, co lepsze: cynamonki po babcinemu czy z Thermomixa
Zapytałam ChatGPT, co lepsze: cynamonki po babcinemu czy z Thermomixa
Czy trzeba płacić za rozbity słoik w sklepie? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Czy trzeba płacić za rozbity słoik w sklepie? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Na Wszystkich Świętych robię tę szybką sałatkę. Znika ze stołu w mgnieniu oka, bo jest tak pyszna
Na Wszystkich Świętych robię tę szybką sałatkę. Znika ze stołu w mgnieniu oka, bo jest tak pyszna
Do obiadu na Wszystkich Świętych zrobię tę surówkę. Ostatnio była największym hitem
Do obiadu na Wszystkich Świętych zrobię tę surówkę. Ostatnio była największym hitem
Wygląda przerażająco. Ale jest tak pyszna, delikatna i pełna białka, że łosoś i dorsz nie mają szans
Wygląda przerażająco. Ale jest tak pyszna, delikatna i pełna białka, że łosoś i dorsz nie mają szans
Dodaj odrobinę do mięsnej masy. Pasztet po upieczeniu będzie wilgotny i smaczny
Dodaj odrobinę do mięsnej masy. Pasztet po upieczeniu będzie wilgotny i smaczny
Wiele osób je takie jajka. Mało kto zdaje sobie sprawę, jak wpływają na organizm
Wiele osób je takie jajka. Mało kto zdaje sobie sprawę, jak wpływają na organizm