Wzięła ziemniaka, pokroiła go i wsadziła w niego ser. To, co wyszło jej na końcu jest przepyszne!
Na całym świecie każdy wie, że kuchnia niemiecka znana jest z ziemniaków. W niektórych regionach uważa się to warzywo za prymitywne i niezbyt wyszukane. Prawda? A może warto podejść do tego pospolitego ziemniaka trochę inaczej? Wystarczy trochę wyobraźni i można stworzyć naprawdę smaczny posiłek, którego nie powstydziłaby się niejedna restauracja.
19.02.2015 | aktual.: 18.09.2023 13:13
Przed Wami kilka porad, jak smacznie przygotować ziemniaka, aby podbił serce i podniebienie Twoich gości.
Wystarczy naciąć nasze warzywo i wypełnić je serem. Można także użyć do tego ziół, tymianku czy pieprzi.
W tym wariancie posypujemy ziemniaka startym serem, a po upieczeniu polewamy go twarogiem ze szczypiorkiem.
Ta odsłona jest bardzo delikatna. Pokrojony cieniutko ziemniak wyglądem przypomina wachlarz. W środku znajdziemy Creme Fraiche.
Tutaj z kolei w rolach głównych wędzona szynka, cebula dymka i pikantny ser. Możliwości są nieograniczone!
Mam ochotę na to! Co potrzeba? Awokado, salsa pomidorowa, pietruszka i twaróg. Pyszności!
Wygląda obłędnie! Mogłabym wiele zrobić, żeby to dostać... A potrzeba tak niewiele - boczek i ser. Voila!
Nadal uważacie, że ziemniaki są niemodne? Jeśli ktoś mnie zapyta, na co mam ochotę... Chyba już znacie odpowiedź!
Nie tylko uczta dla podniebienia, ale także dla oczu! Do tego ziemniak zawiera w sobie sporo aminokwasów. Czego chcieć więcej?