PrzepisFitQuiche na spodzie z batatów

Quiche na spodzie z batatów

Quiche na spodzie z batatów to pomysł na szybkie, sprawdzone i smaczne danie dla całej rodziny. Wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować prawdziwą ucztę dla swoich bliskich.

Quiche na spodzie z batatów
Pyszności

26.05.2020 | aktual.: 16.08.2020 16:43

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

W przygotowaniu batata pomógł nam  robot kuchenny marki Philips.

Składniki:

  1. 1 szt. batat
  2. 3 łyżki olej kokosowy
  3. 3 łyżki olej rzepakowy
  4. 1/2 szt. cebula
  5. 1/2 szt czerwona papryka
  6. 150 g świeży szpinak
  7. 4 szt. jajka
  8. 50 g ser feta
  9. 30 g czarne oliwki
  10. 1/2 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. Przygotuj batata w robocie kuchennym. Następnie przełóż warzywo do formy na tartę.

Obraz

2. Dodaj olej kokosowy i sól. Wstaw formę do piekarnika na 15 minut, temperatura 160 stopni Celsjusza.

Obraz

3. W międzyczasie połącz na patelni: cebulę, szpinak i czerwoną paprykę.

Obraz

4. Przełóż mieszankę na podpieczone bataty. Dodaj roztrzepane jajka, czarne oliwki i fetę. Ponownie wstaw do piekarnika na 10-15 minut.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz