PrzepisDania główneQuinoa Tandoori

Quinoa Tandoori

Oto pyszne i zdrowe danie, które jest mega proste do przygotowania ? Już na sam widok ślinka nam cieknie ?

Quinoa Tandoori
Pyszności

18.05.2018 | aktual.: 18.05.2018 20:43

1 PORCJA: 229 g

Kalorie: 190 kcal

Węglowodany: 36 g

Białka: 7 g

Tłuszcze: 2 g

Błonnik: 4 g

Składniki:

  1. 1 szt. batat
  2. 1 szt. czerwona cebula
  3. 1/2 l bulion warzywny
  4. 1 łyżeczka cukier trzcinowy
  5. 1 szt. jalapeño
  6. 1 ząbek czosnek
  7. 1 łyżka imbir
  8. 1 szczypta sól
  9. 1 szczypta pieprz
  10. 1 łyżka garam masala
  11. 400 g ziołowe pomidory z puszki
  12. 100 g 3 kolory quinoa
Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż ze sobą pokrojonego w drobną kostkę batata oraz czerwoną cebulę.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj: jalapeño, czosnek, imbir, sól oraz pieprz.

Obraz

3. Następnie dodaj garam masala oraz ziołowe pomidory z puszki.

Obraz

4. Czas na kolejne składniki. Tym razem będzie to quinoa oraz bulion warzywny dodawany stopniowo. Na samym końcu dodaj cukier trzcinowy.

Obraz

5. Gotuj całość ok. 15-20minut.

Obraz

6. I to wszystko!

Obraz
Wybrane dla Ciebie