Restauracja znalazła wspaniały sposób na zachowanie dystansu. To rozwiązanie zachwyca!

Zachowanie dystansu w miejscach publicznych jest jednym ze sposób walki z pandemią. Jedna z restauracji wykorzystała to do stworzenia czegoś niesamowitego.

Obrazek
Ewa

Restauracja w Amsterdamie wpadła na innowacyjny pomysł. Dzięki niemu mogą przyjmować gości podczas pandemii!

W trosce o zdrowie i dobro swoich klientów restauracja Mediamatic ETEN dba o odpowiednie odległości między stolikami w dość niekonwencjonalny sposób. Wykorzystała w tym celu... małe szklarnie!

Ustawione w odpowiedniej odległości szklane domki nie dość, że budują odpowiedni dystans, to jeszcze zapewniają klientom intymność.

Obrazek

Wyjątkowe miejsce na randkę. Jakie mają ceny?

Restauracja specjalizuje się w daniach kuchni roślinnej, która coraz bardziej zyskuje na popularności. Chociaż chętnych na rezerwację miejsc w tym miejscu nie brakuje, to wprowadzone są pewne ograniczenia. Żeby spędzić wieczór w szklanym domku musisz zamówić 4-daniową kolację dla dwojga w cenie 100 euro.

Obrazek

Kelnerzy również są odpowiednio przygotowani

Dania serwowane są na długich, drewnianych deskach, które ograniczają kontakt kelnera z gościem. Dodatkowo, serwis obowiązkowo nosi maseczki oraz rękawiczki, żeby jeszcze lepiej zadbać o bezpieczeństwo.

Nasze szklarnie chronią od kontaktu z innymi, oferując jednocześnie wyjątkowe doznania podczas kameralnej kolacji. mówią właściciele restauracji
Obrazek

Ten pomysł cieszy się ogromną popularnością

Zostały przeprowadzone dwie próbne kolacje: w kwietniu i maju. Goście mieli wtedy do dyspozycji 5 szklarni ustawionych przed budynkiem. Pomysł zebrał mnóstwo pozytywnych opinii i już zaraz po udostępnieniu opcji rezerwacji...w systemie jest ich komplet.

Zachęcające są również warunki rezerwacji. Sytuacja epidemiologiczna zmienia się naprawdę błyskawicznie, więc właściciele zapewnili swoich gości, że w przypadku wprowadzenia kolejnych ograniczeń dostaną zwrot pieniędzy za swoją rezerwację. Pogoda również potrafi płatać figle - gdy nie będzie sprzyjała, to wciąż możemy liczyć na zwrot. Bardzo miły gest!

Obrazek

Czy ten trend się przyjmie?

Liczne restrykcje wynikające z pandemii powodują, że branża gastronomiczna i hotelarska musi dwoić się i troić, żeby nie przynosić jedynie strat. Stworzenie takich domków nie dość, że jest bezpiecznym rozwiązaniem, to na dodatek także dobrym chwytem marketingowym.
Innowacyjne rozwiązania przyciągają wzrok i uwagę, o czym świadczy zapełniony kalendarz. Czy inne miejsca pójdą w ślad holenderskiej restauracji? Trudno powiedzieć. Postawienie takich szklarni jest nie dość, że kosztowne, to jeszcze wymaga pięknej infrastruktury obok. Przecież żadną przyjemnością byłoby siedzenie w takim miejscu nieopodal ruchliwej ulicy.

Wybrałbyś się do takiego miejsca?
Wybrane dla Ciebie
Tak upieczesz najlepszą wołowinę. Wielu zapomina o ostatnim kroku
Tak upieczesz najlepszą wołowinę. Wielu zapomina o ostatnim kroku
Na 1 listopada przygotuję na wystawny obiad. Mięso jest delikatne, miękkie i zachowuje soczystość
Na 1 listopada przygotuję na wystawny obiad. Mięso jest delikatne, miękkie i zachowuje soczystość
Zamiast zawijać pół dnia, robię takie kotleciki i zalewam sosem. Na Wszystkich Świętych zachwycają każdego
Zamiast zawijać pół dnia, robię takie kotleciki i zalewam sosem. Na Wszystkich Świętych zachwycają każdego
Dzień wcześniej robię aromatyczny gulasz. Na Wszystkich Świętych tylko odgrzewam po przyjściu z cmentarza
Dzień wcześniej robię aromatyczny gulasz. Na Wszystkich Świętych tylko odgrzewam po przyjściu z cmentarza
Ten grzyb rośnie, gdy wszystkie inne się kończą. Jest naprawdę smaczny, a mimo to mało kto go zna
Ten grzyb rośnie, gdy wszystkie inne się kończą. Jest naprawdę smaczny, a mimo to mało kto go zna
Grzybiarze je pomijają. W pierogach lepsze niż podgrzybki
Grzybiarze je pomijają. W pierogach lepsze niż podgrzybki
Nie daj się skusić na kolor, bo skład cię odstraszy. Jesienią kupuj tylko takie suszone owoce
Nie daj się skusić na kolor, bo skład cię odstraszy. Jesienią kupuj tylko takie suszone owoce
W PRL-u rodzice wpychali je nam prosto z wody. Ja robię w pysznej wersji i wszyscy zajadają już ze smakiem
W PRL-u rodzice wpychali je nam prosto z wody. Ja robię w pysznej wersji i wszyscy zajadają już ze smakiem
Dodaj do pomidorówki pod koniec gotowania. Smak będzie pełniejszy, a jej konsystencja aksamitna i delikatna
Dodaj do pomidorówki pod koniec gotowania. Smak będzie pełniejszy, a jej konsystencja aksamitna i delikatna
Zalej jabłka tym płynem. Nie ściemnieją nawet po długich godzinach w śniadaniówce
Zalej jabłka tym płynem. Nie ściemnieją nawet po długich godzinach w śniadaniówce
Bez ciężkiego sosu i zasmażki. Tureckie pulpeciki zachwycą lekkością
Bez ciężkiego sosu i zasmażki. Tureckie pulpeciki zachwycą lekkością
Na Wszystkich Świętych zawsze stawiam na stole. Goście za każdym razem chwalą jego delikatność i puszystość
Na Wszystkich Świętych zawsze stawiam na stole. Goście za każdym razem chwalą jego delikatność i puszystość