PrzepisRożki z jabłkami, cynamonem i orzechami pekan
Rożki z jabłkami, cynamonem i orzechami pekan
Rożki z jabłkami, cynamonem i orzechami pekan to sprawdzony przepis na pyszny deser dla całej rodziny. Wystarczy naprawdę niewiele, aby je przygotować!
Pyszności
04.08.2021 | aktual.: 05.08.2021 11:25
Składniki:
1 opakowanie ciasto francuskie
1/2 szt. jabłko
1/3 szkl. mieszanka brązowego cukru i cynamonu
1/2 szkl. orzechy pekan
1 szt. jajko roztrzepane
Sposób przygotowania:
1. Podziel ciasto francuskie na dwa poziome pasy. Następnie wytnij z nich małe trójkąty.
2. Na każdym trójkącie rozsyp mieszankę brązowego cukru i cynamonu. Następnie dodaj posiekane orzechy pekan i kawałek jabłka. Po czym zwiń w rożek.
3. Ułóż rożki w formie do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Następnie piecz przez 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).