PrzepisRożki z jabłkami, cynamonem i orzechami pekan

Rożki z jabłkami, cynamonem i orzechami pekan

Rożki z jabłkami, cynamonem i orzechami pekan
Pyszności
04.08.2021 12:00, aktualizacja: 05.08.2021 11:25

Rożki z jabłkami, cynamonem i orzechami pekan to sprawdzony przepis na pyszny deser dla całej rodziny. Wystarczy naprawdę niewiele, aby je przygotować!

Składniki:

  1. 1 opakowanie ciasto francuskie
  2. 1/2 szt. jabłko
  3. 1/3 szkl. mieszanka brązowego cukru i cynamonu
  4. 1/2 szkl. orzechy pekan
  5. 1 szt. jajko roztrzepane

Sposób przygotowania:

1. Podziel ciasto francuskie na dwa poziome pasy. Następnie wytnij z nich małe trójkąty.

Obraz

2. Na każdym trójkącie rozsyp mieszankę brązowego cukru i cynamonu. Następnie dodaj posiekane orzechy pekan i kawałek jabłka. Po czym zwiń w rożek.

Obraz

3. Ułóż rożki w formie do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Następnie piecz przez 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także