Sekret szczupłej sylwetki Anny Popek. 55-latka trzyma się jednej ważnej zasady

Odchudzanie to dla wielu osób mordęga. Czas pełen wyrzeczeń i dużej aktywności fizycznej. Okazuje się jednak, że trzymanie się pewnych zasad może być bardzo pomocne. Anna Popek zdradza, co robi, by wyglądać tak obłędnie w wieku 55 lat. 

Sekret figury Anny Popek. Fot. Instagram/AnnaPopek_officialSekret figury Anny Popek. Fot. Instagram/AnnaPopek_official

Anna Popek to znana polska dziennikarka i prezenterka telewizyjna. Od lat zachwyca swoją wyjątkową figurą. I mimo upływu lat jej sylwetka się nie zmienia. Cały czas wygląda olśniewająco. W czym tkwi sekret jej figury? Sprawdźmy.

55-letnia Anna Popek zachwyca figurą. Zdradza, w czym tkwi jej sekret

Anna Popek ma 55 lat. Wciąż zachwyca wyjątkową figurą, smukłą sylwetką i płaskim brzuchem. W mediach społecznościowych przyznała, w czym tkwi jej sekret. Okazuje się, że od kilku miesięcy stosuje post przerywany.

Jem w ciągu 8 godzin, a przez 16 nie jem nic. Te 16 godzin obejmuje też sen, więc nie jest tak źle, choć czasem skręca mnie z głodu

- zwierza się prezenterka.

Kiedy dzień mam pełen pracy i spotkań zawsze zabieram ze sobą coś do przegryzienia, żeby nie dopuszczać do silnego głodu. Mam jednak zasadę, że jem tylko do 18.00. Potem zaczynam swój post przerywany i nie jem nic do śniadania

- tłumaczy na Instagramie.

Post przerywany powinien być dobrze zaplanowany, by nie nadwyrężać organizmu. Jeśli chcemy wprowadzić go do naszej codzienności, zdecydowanie powinniśmy omówić to z lekarzem. Samodzielnie podjęta decyzja o wprowadzeniu postu przerywanego może być niebezpieczna.

Starannie planuję co i kiedy zjem, żeby w tym ograniczonym czasie dostarczyć organizmowi to, co jest potrzebne. Przecież moj mózg, skóra, włosy i paznokcie czekają na swoją porcję energii, witamin minerałów. Gotuję zupy, robię sałatki itp., ale uzupełniam dietę suplementami - witamina D,K oraz witamina E - na młodość, a także magnez i kwasy Omega

- wyjaśnia na Instagramie Anna Popek.

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości