PrzepisSernik brzoskwiniowy na spodzie z płatków owsianych

Sernik brzoskwiniowy na spodzie z płatków owsianych

Sernik brzoskwiniowy na spodzie z płatków owsianych
Pyszności

27.09.2019 12:00, aktual.: 30.10.2019 15:08

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Sernik brzoskwiniowy w naszym wykonaniu to idealna kombinacja smaków, która jednocześnie zachwyca swoim wyglądem. Nie możesz tego przegapić!

Składniki:

Spód

  1. 2 szkl. płatki owsiane
  2. 12 szt. herbatniki maślane
  3. 1/3 szkl. cukier brązowy
  4. 1 szczypta sól
  5. 1,5 łyżeczki cynamon
  6. 115 g masło roztopione

Masa serowa

  1. 1,5 łyżki sok z cytryny
  2. 700 g ser z wiaderka do serników
  3. 1/4 szkl. cukier
  4. 3 szt. jajka
  5. 1,5 łyżeczki ekstrakt waniliowy

Dekoracja z brzoskwini

  1. 4 szt. brzoskwinie
  2. 4 łyżki cukier
  3. 2 łyżeczki sok z cytryny
  4. 1 łyżka masło
  5. 1 łyżeczka cynamon
  6. 1 szczypta sól

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpoczynamy od przygotowania spodu. W tym celu połącz: cukier brązowy, roztopione masło, płatki owsiane, sól, cynamon i herbatniki maślane.

Obraz

2. Dokładnie wymieszaj i przełóż do formy do pieczenia. Wstaw do lodówki na 15 minut.

Obraz

3. Czas na przygotowanie masy serowej. Tym razem zmiksuj: ser z wiaderka, cukier, jajka, ekstrakt waniliowy i sok z cytryny.

Obraz

4. Przełóż masę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 170 stopni Celsjusza.

Obraz

5. W międzyczasie przygotuj mieszankę z brzoskwiniami. W tym celu połącz w garnku: brzoskwinie, cukier, sok z cytryny, masło, cynamon i sól. Gotuj przez 10 minut.

Obraz

6. Ostudzony sernik ozdób przy pomocy brzoskwiń i wstaw na godzinę do lodówki.

Obraz

7. Posyp gotowe ciasto płatkami owsianymi. Smacznego!

Obraz