Sernik brzoskwiniowy na spodzie z płatków owsianych

Sernik brzoskwiniowy w naszym wykonaniu to idealna kombinacja smaków, która jednocześnie zachwyca swoim wyglądem. Nie możesz tego przegapić!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Spód

  1. 2 szkl. płatki owsiane
  2. 12 szt. herbatniki maślane
  3. 1/3 szkl. cukier brązowy
  4. 1 szczypta sól
  5. 1,5 łyżeczki cynamon
  6. 115 g masło roztopione

Masa serowa

  1. 1,5 łyżki sok z cytryny
  2. 700 g ser z wiaderka do serników
  3. 1/4 szkl. cukier
  4. 3 szt. jajka
  5. 1,5 łyżeczki ekstrakt waniliowy

Dekoracja z brzoskwini

  1. 4 szt. brzoskwinie
  2. 4 łyżki cukier
  3. 2 łyżeczki sok z cytryny
  4. 1 łyżka masło
  5. 1 łyżeczka cynamon
  6. 1 szczypta sól

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpoczynamy od przygotowania spodu. W tym celu połącz: cukier brązowy, roztopione masło, płatki owsiane, sól, cynamon i herbatniki maślane.

Obrazek

2. Dokładnie wymieszaj i przełóż do formy do pieczenia. Wstaw do lodówki na 15 minut.

Obrazek

3. Czas na przygotowanie masy serowej. Tym razem zmiksuj: ser z wiaderka, cukier, jajka, ekstrakt waniliowy i sok z cytryny.

Obrazek

4. Przełóż masę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 170 stopni Celsjusza.

Obrazek

5. W międzyczasie przygotuj mieszankę z brzoskwiniami. W tym celu połącz w garnku: brzoskwinie, cukier, sok z cytryny, masło, cynamon i sól. Gotuj przez 10 minut.

Obrazek

6. Ostudzony sernik ozdób przy pomocy brzoskwiń i wstaw na godzinę do lodówki.

Obrazek

7. Posyp gotowe ciasto płatkami owsianymi. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Ta ryba to hit na święta. O wiele zdrowsza od karpia i prawie nie ma ości
Ta ryba to hit na święta. O wiele zdrowsza od karpia i prawie nie ma ości
Przepis na tradycyjną sałatkę jarzynową. Taką zawsze na święta robiła babcia
Przepis na tradycyjną sałatkę jarzynową. Taką zawsze na święta robiła babcia
Tyle trzeba moczyć śledzie. Wiele osób popełnia błąd, więc wychodzą niesmaczne i twarde
Tyle trzeba moczyć śledzie. Wiele osób popełnia błąd, więc wychodzą niesmaczne i twarde
Piekę na zapas kilka główek. Dodaję do smarowideł i sosów
Piekę na zapas kilka główek. Dodaję do smarowideł i sosów
Popisowe ciasta Ewy Wachowicz. Na świątecznym stole zrobią prawdziwą furorę
Popisowe ciasta Ewy Wachowicz. Na świątecznym stole zrobią prawdziwą furorę
Każdego ziemniaczka owijam plastrem boczku i zapiekam. Są rumiane, chrupiące i mają kremowe wnętrze
Każdego ziemniaczka owijam plastrem boczku i zapiekam. Są rumiane, chrupiące i mają kremowe wnętrze
Najlepszy moment na solenie mięsa. Wychodzi idealnie mięknie i zachowuje soczystość
Najlepszy moment na solenie mięsa. Wychodzi idealnie mięknie i zachowuje soczystość
Sprawdziliśmy ceny świątecznych dań u Wachowicz. W porównaniu do Gessler różnica jest ogromna
Sprawdziliśmy ceny świątecznych dań u Wachowicz. W porównaniu do Gessler różnica jest ogromna
Na choinkę nie mogą być miękkie. Robię z tego przepisu i nie spadają na podłogę
Na choinkę nie mogą być miękkie. Robię z tego przepisu i nie spadają na podłogę
Smaruję nią polędwicę przed pieczeniem. Jest 1000x smaczniejsza niż tradycyjna
Smaruję nią polędwicę przed pieczeniem. Jest 1000x smaczniejsza niż tradycyjna
Strzelczyk tak mrozi krokiety na święta. Po odgrzaniu smakują jak świeżo usmażone
Strzelczyk tak mrozi krokiety na święta. Po odgrzaniu smakują jak świeżo usmażone
Strzelczyk robi wyjątkowe krokiety na święta. Pełne smaku i zupełnie inne od wszystkich
Strzelczyk robi wyjątkowe krokiety na święta. Pełne smaku i zupełnie inne od wszystkich
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀