Sernik brzoskwiniowy na spodzie z płatków owsianych

Sernik brzoskwiniowy w naszym wykonaniu to idealna kombinacja smaków, która jednocześnie zachwyca swoim wyglądem. Nie możesz tego przegapić!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Spód

  1. 2 szkl. płatki owsiane
  2. 12 szt. herbatniki maślane
  3. 1/3 szkl. cukier brązowy
  4. 1 szczypta sól
  5. 1,5 łyżeczki cynamon
  6. 115 g masło roztopione

Masa serowa

  1. 1,5 łyżki sok z cytryny
  2. 700 g ser z wiaderka do serników
  3. 1/4 szkl. cukier
  4. 3 szt. jajka
  5. 1,5 łyżeczki ekstrakt waniliowy

Dekoracja z brzoskwini

  1. 4 szt. brzoskwinie
  2. 4 łyżki cukier
  3. 2 łyżeczki sok z cytryny
  4. 1 łyżka masło
  5. 1 łyżeczka cynamon
  6. 1 szczypta sól

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpoczynamy od przygotowania spodu. W tym celu połącz: cukier brązowy, roztopione masło, płatki owsiane, sól, cynamon i herbatniki maślane.

Obrazek

2. Dokładnie wymieszaj i przełóż do formy do pieczenia. Wstaw do lodówki na 15 minut.

Obrazek

3. Czas na przygotowanie masy serowej. Tym razem zmiksuj: ser z wiaderka, cukier, jajka, ekstrakt waniliowy i sok z cytryny.

Obrazek

4. Przełóż masę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 170 stopni Celsjusza.

Obrazek

5. W międzyczasie przygotuj mieszankę z brzoskwiniami. W tym celu połącz w garnku: brzoskwinie, cukier, sok z cytryny, masło, cynamon i sól. Gotuj przez 10 minut.

Obrazek

6. Ostudzony sernik ozdób przy pomocy brzoskwiń i wstaw na godzinę do lodówki.

Obrazek

7. Posyp gotowe ciasto płatkami owsianymi. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Wilgotne ciasto czekoladowe, które zawsze się udaje. Nie zgadniesz z czego jest zrobione
Wilgotne ciasto czekoladowe, które zawsze się udaje. Nie zgadniesz z czego jest zrobione
Lasy będą pełne grzybów. Ekspert wyjaśnia, kiedy spodziewać się wysypu
Lasy będą pełne grzybów. Ekspert wyjaśnia, kiedy spodziewać się wysypu
Latem tak przygotowuje młode ziemniaki. Zachwycają wszystkich przy stole
Latem tak przygotowuje młode ziemniaki. Zachwycają wszystkich przy stole
Te wysokobiałkowe kopytka dopełniają mój obiad. Wystarczy 1 dodatek
Te wysokobiałkowe kopytka dopełniają mój obiad. Wystarczy 1 dodatek
Zachwycają się nimi maluchy. Już nie proszą o frytki na obiad
Zachwycają się nimi maluchy. Już nie proszą o frytki na obiad
Mięso w folii to ulubione danie mojego dziadka. Zajmuje chwilę i zachwyca smakiem
Mięso w folii to ulubione danie mojego dziadka. Zajmuje chwilę i zachwyca smakiem
Już nie grzybowa i nie pomidorowa. Ta zupa z kurek to hit
Już nie grzybowa i nie pomidorowa. Ta zupa z kurek to hit
Purée z ziemniaków może się przy tym schować. Idealnie pasuje do obiadu
Purée z ziemniaków może się przy tym schować. Idealnie pasuje do obiadu
Kokosowe, wilgotne i nieprzekombinowane. Po prostu idealne ciasto do kawy
Kokosowe, wilgotne i nieprzekombinowane. Po prostu idealne ciasto do kawy
Mięsna buła marzeń. I nie musisz wychodzić z domu
Mięsna buła marzeń. I nie musisz wychodzić z domu
Większość zajada się czereśniami, a ignoruje inne polskie owoce. Chronią organizm przed starzeniem i nowotworami
Większość zajada się czereśniami, a ignoruje inne polskie owoce. Chronią organizm przed starzeniem i nowotworami
To król polskich rzek. Pomoże obniżyć cukier i wzmocni serce
To król polskich rzek. Pomoże obniżyć cukier i wzmocni serce