Sernik dyniowy z kruszonką w słoiczku

Sernik dyniowy z kruszonką postanowiliśmy podać w innej formie. I był to strzał w 10! Pyszny deser w słoiczku to jest TO ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szkl. puree z dyni
  2. 350 ml śmietanka 30%
  3. 1/3 szkl. cukier brązowy
  4. 25 szt. herbatniki kakaowe
  5. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  6. 1,5 łyżeczki przyprawa pumpkin spice
  7. 250 g serek śmietankowy
  8. dwie krople pomarańczowy barwnik spożywczy opcjonalnie
  9. bita śmietana do dekoracji
  10. sos karmelowy do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od ubicia schłodzonej śmietanki.

Obrazek

2. Po chwili zacznij dodawać stopniowo brązowy cukier,

Obrazek

3. serek śmietankowy, ekstrakt waniliowy, przyprawę pumpkin spice

Obrazek

4. oraz puree z dyni. Dla podkręcenia koloru sernika możesz dodać opcjonalnie pomarańczowy barwnik spożywczy.

Obrazek

5. W słoiczku zrób kilka warstw naprzemiennie z rozkruszonych herbatników i sernika dyniowego.

Obrazek

6. Deserek udekoruj bitą śmietaną, herbatnikami i sosem karmelowym. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej