Sernikowe brownie z malinami to idealna kombinacja, której nie można się oprzeć. Ślinka cieknie od samego patrzenia. Po prostu WOW!
Pyszności
18.03.2020 | aktual.: 25.03.2020 10:15
Składniki:
Brownie
300 g gorzka czekolada
180 g masło
180 g cukier
3 szt. jajka
1 szczypta sól
130 g mąka
Sernikowa warstwa
80 g cukier opcjonalnie
2 szt. jajka
300 g ser twarogowy na sernik
1 łyżka mąka ziemniaczana
280 g serek mascarpone
1,5 łyżeczki ekstrakt waniliowy
Dodatki
1 opakowanie maliny
Sposób przygotowania:
1. W garnku na palniku połącz masło i czekoladę.
2. W osobnej misce zmiksuj jajka i cukier. Po chwili zacznij dodawać ostudzoną czekoladę. Nie zapomnij również o soli i mące. Powstałą mieszankę przełóż do formy do pieczenia.
3. W osobnej misce połącz serek mascarpone, serek twarogowy i jajka.
4. Jako kolejne składniki dodaj: mąkę ziemniaczaną, ekstrakt waniliowy i opcjonalnie cukier (jeśli lubisz bardzo słodkie wypieki). W formie do pieczenia stwórz drugą warstwę.
5. Na wierzchu umieść maliny. Wstaw ciasto do piekarnika na 45 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).