Sernikowe brownie z malinami

Sernikowe brownie z malinami to idealna kombinacja, której nie można się oprzeć. Ślinka cieknie od samego patrzenia. Po prostu WOW!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Brownie

  1. 300 g gorzka czekolada
  2. 180 g masło
  3. 180 g cukier
  4. 3 szt. jajka
  5. 1 szczypta sól
  6. 130 g mąka

Sernikowa warstwa

  1. 80 g cukier opcjonalnie
  2. 2 szt. jajka
  3. 300 g ser twarogowy na sernik
  4. 1 łyżka mąka ziemniaczana
  5. 280 g serek mascarpone
  6. 1,5 łyżeczki ekstrakt waniliowy

Dodatki

  1. 1 opakowanie maliny

Sposób przygotowania:

1. W garnku na palniku połącz masło i czekoladę.

Obrazek

2. W osobnej misce zmiksuj jajka i cukier. Po chwili zacznij dodawać ostudzoną czekoladę. Nie zapomnij również o soli i mące. Powstałą mieszankę przełóż do formy do pieczenia.

Obrazek

3. W osobnej misce połącz serek mascarpone, serek twarogowy i jajka.

Obrazek

4. Jako kolejne składniki dodaj: mąkę ziemniaczaną, ekstrakt waniliowy i opcjonalnie cukier (jeśli lubisz bardzo słodkie wypieki). W formie do pieczenia stwórz drugą warstwę.

Obrazek

5. Na wierzchu umieść maliny. Wstaw ciasto do piekarnika na 45 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości