Serowy kurczak z patelni

Już za chwilę udacie się do kuchni, aby przygotować dzisiejszy przepis. Wystarczy jedno spojrzenie na efekt końcowy, aby zakochać się w nim bez pamięci ❤️

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3 szt. pierś z kurczaka
  2. 1 opakowanie mozarella w zalewie
  3. 400 g pomidory z ziołami
  4. 1/4 szkl. pietruszka posiekana
  5. 1 szczypta sól
  6. 1 szczypta pieprz
  7. 150 g panierka panko
  8. 2 łyżki oregano
  9. 1 łyżka czosnek
  10. 60 g parmezan
  11. 1 szkl. mąka
  12. 3 szt. jajka
Sposób przygotowania:

1. Piersi z kurczak natnij wzdłóż, aby stworzyć kieszonkę. Umieść w niej plastry mozzarelli i dopraw do smaku.

Obrazek

2. W misce połącz ze sobą panierkę panko, oregano, czosnek w proszku i parmezan. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Obtocz kurczaka w mące, jajkach i panierce.

Obrazek

4. Następnie smaż przez kilka minut na rozgrzanej patelni. Jako kolejny składnik dodaj pomidory z ziołami i duś ok. 10 minut.

Obrazek

5. Potem dodaj pietruszkę oraz parmezan.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Pierwszy raz jadłam w niemieckiej karczmie. Teraz placki z kapusty robię sama
Pierwszy raz jadłam w niemieckiej karczmie. Teraz placki z kapusty robię sama
Polska stewardesa pokazała, co kupuje w Biedronce i zabiera do Dubaju. "Zawsze polecam załodze"
Polska stewardesa pokazała, co kupuje w Biedronce i zabiera do Dubaju. "Zawsze polecam załodze"
Ścieram na tarce i dodaję do purée ziemniaczanego. Po zapieczeniu smakuje bosko
Ścieram na tarce i dodaję do purée ziemniaczanego. Po zapieczeniu smakuje bosko
W PRL-u często robiono na deser. Szybka wersja nie wymaga pieczenia
W PRL-u często robiono na deser. Szybka wersja nie wymaga pieczenia
Ta kiełbasa wygląda niepozornie. Niektórych mdli na samą myśl
Ta kiełbasa wygląda niepozornie. Niektórych mdli na samą myśl
Koreańczyk skusił się na polskie kartacze. Jego słowa bawią do łez
Koreańczyk skusił się na polskie kartacze. Jego słowa bawią do łez
Wrzucam garść liści do blendera. W mig mam zdrową i pyszną pastę
Wrzucam garść liści do blendera. W mig mam zdrową i pyszną pastę
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Uczestniczka "MasterChefa" usmażyła papugorybę. Klima wyczuł to już po pierwszym kęsie
Uczestniczka "MasterChefa" usmażyła papugorybę. Klima wyczuł to już po pierwszym kęsie
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Zrobisz z 3 składników
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Zrobisz z 3 składników