Zachwycona posiłkiem kobieta zostawiła 20 zł napiwku. Gdy usłyszała słowa kelnerki, natychmiast go zabrała

Po skończonym posiłku w restauracji mamy w zwyczaju zostawiać napiwek dla pracowników lokalu. W ten sposób chcemy podziękować za dobrą obsługę. Niekiedy niestety mamy do czynienia z wyjątkowo nieprofesjonalnym kelnerem. Doświadczyła tego czytelniczka portalu Popularne.pl, która postanowiła opowiedzieć swoją historię. Zachowanie kelnerki wytrąciło ją z równowagi.

Obrazekskandaliczne zachowanie kelnerki - Pyszności; Foto: Canva.com
Agnieszka

Oto #TopWP. Przypominamy najlepsze materiały ostatnich miesięcy.

Praca w restauracji

Obrazek
Restauracja - Pyszności; Foto: Pixabay.com

Na wstępie kobieta zaznaczyła, że bardzo szanuje pracę osób zajmujących się obsługą klientów m. in. w restauracji. Poza tym, sama także zawsze zwraca się do pracowników z dużą kulturą.

Bardzo doceniam ludzi, którzy pracują w ogólnie pojętych usługach. Handel, gastronomia, salony fryzjreskie i tym podobne branże. Sama chyba nie miałabym nerwów, żeby użerać się z niektórymi klientami. Rodacy bywają trudni w obyciu.Mnie pod tym względem chyba nie ma czego zarzucić. Kiedy jestem w restauracji, traktuję obsługę z dużą kulturą. Uśmiecham się, nie ponaglam i doceniam, kiedy dobrze pracują. Tym razem miało być tak samo, ale w ostatniej chwili zmieniłam zdanie.

Skandaliczne zachowanie kelnerki

Obrazek
Kelnerka - Pyszności; Foto: Canva.com

Niestety pewnego razu zdarzyło się, że kobieta postanowiła poprosić kelnerkę o zwrot napiwku. Czytelniczka nigdy wcześniej nie zachowała się w ten sposób. Jednak kobieta nie ma wyrzutów sumienia, ponieważ według niej - kelnerka zasłużyła na takie potraktowanie.

Byłam z koleżanką w knajpce. Zjadłyśmy, wypiłyśmy, więc poprosiłam o rachunek. Zajmowała się nami sympatyczna dziewczyna. Bardzo ogarnięta i to ona pomogła nam wybrać coś z menu. Zapłaciłam kartą, a jej wręczyłam 20 zł za fatygę. Siedziałyśmy jeszcze przez chwilę po opłaceniu rachunku. Miałyśmy się już zbierać, kiedy usłyszałam rozmowę naszej kelnerki z koleżanką. W naprawdę paskudny sposób skomentowała wejście do lokalu dziewczyny przy tuszy. Na pewno padło słowo "locha".

Czytelniczka portalu Popularne.pl podkreśliła, że nie spodobało jej się zachowanie kelnerki. W związku z tym zażądała od niej zwrotu napiwku. Kelnerka zdziwiła się, ale po chwili oddała 20 złotych klientce.

Machnęłam na nią i zażądałam zwrotu napiwku. Zrobiła głupią minę i po chwili zastanowienia oddała. Wtedy wyszłam, bo nie chciałam siedzieć tam ani minuty dłużej.

Pyszny krem z pieczonych pomidorów. Lepszego z pewnością nie jadłeś!

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Znajomy cukiernik zdradził mi najłatwiejszy przepis. Teraz moje kruche ciasto jest zawsze idealne
Znajomy cukiernik zdradził mi najłatwiejszy przepis. Teraz moje kruche ciasto jest zawsze idealne
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Robię domową wędlinę z taniego mięsa. Idealna do kanapki bez chemii i sztucznych dodatków
Robię domową wędlinę z taniego mięsa. Idealna do kanapki bez chemii i sztucznych dodatków
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane