Zachwycona posiłkiem kobieta zostawiła 20 zł napiwku. Gdy usłyszała słowa kelnerki, natychmiast go zabrała

Po skończonym posiłku w restauracji mamy w zwyczaju zostawiać napiwek dla pracowników lokalu. W ten sposób chcemy podziękować za dobrą obsługę. Niekiedy niestety mamy do czynienia z wyjątkowo nieprofesjonalnym kelnerem. Doświadczyła tego czytelniczka portalu Popularne.pl, która postanowiła opowiedzieć swoją historię. Zachowanie kelnerki wytrąciło ją z równowagi.

Obrazekskandaliczne zachowanie kelnerki - Pyszności; Foto: Canva.com
Agnieszka

Oto #TopWP. Przypominamy najlepsze materiały ostatnich miesięcy.

Praca w restauracji

Obrazek
Restauracja - Pyszności; Foto: Pixabay.com

Na wstępie kobieta zaznaczyła, że bardzo szanuje pracę osób zajmujących się obsługą klientów m. in. w restauracji. Poza tym, sama także zawsze zwraca się do pracowników z dużą kulturą.

Bardzo doceniam ludzi, którzy pracują w ogólnie pojętych usługach. Handel, gastronomia, salony fryzjreskie i tym podobne branże. Sama chyba nie miałabym nerwów, żeby użerać się z niektórymi klientami. Rodacy bywają trudni w obyciu.Mnie pod tym względem chyba nie ma czego zarzucić. Kiedy jestem w restauracji, traktuję obsługę z dużą kulturą. Uśmiecham się, nie ponaglam i doceniam, kiedy dobrze pracują. Tym razem miało być tak samo, ale w ostatniej chwili zmieniłam zdanie.

Skandaliczne zachowanie kelnerki

Obrazek
Kelnerka - Pyszności; Foto: Canva.com

Niestety pewnego razu zdarzyło się, że kobieta postanowiła poprosić kelnerkę o zwrot napiwku. Czytelniczka nigdy wcześniej nie zachowała się w ten sposób. Jednak kobieta nie ma wyrzutów sumienia, ponieważ według niej - kelnerka zasłużyła na takie potraktowanie.

Byłam z koleżanką w knajpce. Zjadłyśmy, wypiłyśmy, więc poprosiłam o rachunek. Zajmowała się nami sympatyczna dziewczyna. Bardzo ogarnięta i to ona pomogła nam wybrać coś z menu. Zapłaciłam kartą, a jej wręczyłam 20 zł za fatygę. Siedziałyśmy jeszcze przez chwilę po opłaceniu rachunku. Miałyśmy się już zbierać, kiedy usłyszałam rozmowę naszej kelnerki z koleżanką. W naprawdę paskudny sposób skomentowała wejście do lokalu dziewczyny przy tuszy. Na pewno padło słowo "locha".

Czytelniczka portalu Popularne.pl podkreśliła, że nie spodobało jej się zachowanie kelnerki. W związku z tym zażądała od niej zwrotu napiwku. Kelnerka zdziwiła się, ale po chwili oddała 20 złotych klientce.

Machnęłam na nią i zażądałam zwrotu napiwku. Zrobiła głupią minę i po chwili zastanowienia oddała. Wtedy wyszłam, bo nie chciałam siedzieć tam ani minuty dłużej.

Pyszny krem z pieczonych pomidorów. Lepszego z pewnością nie jadłeś!

Wybrane dla Ciebie
Gdy robię te kotlety ziemniaczane, o mielone nikt nie pyta. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym
Gdy robię te kotlety ziemniaczane, o mielone nikt nie pyta. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Nie tylko barszcz i grzybowa. Ta świąteczna zupa to idealny wybór
Nie tylko barszcz i grzybowa. Ta świąteczna zupa to idealny wybór
To najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Nie opadnie i nie popęka
To najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Nie opadnie i nie popęka
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Zamiast kupować sklepowe gotowce, robię sama. Są ozdobą stołu i wszystkim smakują
Zamiast kupować sklepowe gotowce, robię sama. Są ozdobą stołu i wszystkim smakują
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
"Można jeść jak ciasto". Magda Gessler zdradziła swój sposób na karpia bez ości
"Można jeść jak ciasto". Magda Gessler zdradziła swój sposób na karpia bez ości
Podsmażam i dorzucam do surówki z kapusty pekińskiej. Jest smaczniejsza i przyjemnie chrupie
Podsmażam i dorzucam do surówki z kapusty pekińskiej. Jest smaczniejsza i przyjemnie chrupie
Moczę na pierogi wigilijne zamiast suszonych grzybów. Po wymieszaniu z kapustą farsz mam gotowy
Moczę na pierogi wigilijne zamiast suszonych grzybów. Po wymieszaniu z kapustą farsz mam gotowy
Nie wylewaj zakwasu z buraków. Jeśli zrobił się gęsty, można go jeszcze uratować
Nie wylewaj zakwasu z buraków. Jeśli zrobił się gęsty, można go jeszcze uratować
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇