Ikea wypuszcza świeczkę o zapachu kultowych klopsików. To będzie hit!

Dla wielu osób wizyta w Ikea nieodzownie wiąże się z wizytą w restauracji i solidną porcją kultowych klopsików. Dla fanów mięsnych kulek sieć przygotowała niespodziankę!

Obrazek
Ewa
Obrazek

Klopsiki są już kultowe

I nie ma w tym żadnej przesady. Może zdarzyć się, że nie każdy je lubi, ale słyszeli o nich chyba wszyscy. Każdego roku sprzedaje się ich około miliarda na całym świecie. Pojawiły się również w wersji roślinnej, jako przyjazna środowisku alternatywa, chętnie wybierana nie tylko przez wegan i wegetarian.
Sieć wskazuje, że już 40% posiłków sprzedawanych w restauracjach przysklepowych w Polsce to dania wegetariańskie

Nie ma innej marki meblowej z ofertą żywności, która cieszyłaby się tak dużą popularnością. Dlatego na 10-lecie IKEA Family pomyśleliśmy, że wypada stworzyć coś nieoczekiwanego, co pokochają zarówno członkowie społeczności, jak i fani klopsikówtłumaczy Sho Matsuzaki, dyrektor kreatywny w agencji Ogilvy, która współpracowała z IKEA przy projekcie
Obrazek

Urodzinowe rozdanie

Ikea Family w Stanach kończy 10 lat. Czy to nie brzmi jak okazja do świętowania? I właśnie z tej okazji powstały specjalne boksy-niespodzianki. Zawartość? Jeszcze nie jest do końca znana. Jedno jest pewne: w środku znajdzie się specjalna świeca HUVUDROLL o zapachu klopsików.
Specjalna oferta nazywa się „Store in a Box” i ma umożliwić odtworzenie atmosfery sklepu we własnym domu

Poza mystery boxem klienci będą mogli liczyć również na akcje promocyjne, rabaty i karty podarunkowe. Jednak to właśnie świeczka sprawiła, że tych urodzin Amerykanie długo nie zapomną.

Niestety, świece nie będą dostępne w Polsce i na pozostałych rynkach Ikea.

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Nie czekam do świąt. Sałatkę śledziową z takimi dodatkami robię na weekend
Nie czekam do świąt. Sałatkę śledziową z takimi dodatkami robię na weekend
Babcia dodaje szczyptę do pomidorów. Sałatka lepsza niż w restauracji
Babcia dodaje szczyptę do pomidorów. Sałatka lepsza niż w restauracji
Podają do obiadu zamiast surówki. My dusimy kapustę, Turcy wolą inne warzywo
Podają do obiadu zamiast surówki. My dusimy kapustę, Turcy wolą inne warzywo
Nazywają to ciastem oposa. Co warstwa, to pyszniejsza
Nazywają to ciastem oposa. Co warstwa, to pyszniejsza
Z resztek koperku robię sos. Do jajka lepszy niż chrzanowy
Z resztek koperku robię sos. Do jajka lepszy niż chrzanowy
Wyciągam z beczki i blenduję. Rozrusza jelita i usprawni trawienie
Wyciągam z beczki i blenduję. Rozrusza jelita i usprawni trawienie
Dodaj do jesiennej grochówki. Nie będziesz się martwić wzdętym brzuchem i niestrawnością
Dodaj do jesiennej grochówki. Nie będziesz się martwić wzdętym brzuchem i niestrawnością
Moja ciocia tak przechowuje cebulę. Nigdy nie gnije i zachowuje swoje właściwości
Moja ciocia tak przechowuje cebulę. Nigdy nie gnije i zachowuje swoje właściwości
Znany dietetyk mówi, jakich wędlin nie jeść. To ścięgna, chrząstki i resztki tłuszczu
Znany dietetyk mówi, jakich wędlin nie jeść. To ścięgna, chrząstki i resztki tłuszczu
Kiedyś uznawany za jadalny, a dziś wiemy, że jest trujący. A niektórzy wciąż zbierają tego grzyba
Kiedyś uznawany za jadalny, a dziś wiemy, że jest trujący. A niektórzy wciąż zbierają tego grzyba
O niebo lepsze niż ziemniaczane. Tak smaczne, że nie potrzebują dodatków
O niebo lepsze niż ziemniaczane. Tak smaczne, że nie potrzebują dodatków
Amerykanie dodają do szarlotki. Niejedna babcia na ten widok się przeżegna
Amerykanie dodają do szarlotki. Niejedna babcia na ten widok się przeżegna