Ten sernik pokochała moja rodzina. Robi się go błyskawicznie!

Ten sernik to prawdziwy hit! Jest pyszny, delikatny i łatwy do zrobienia. Wychodzi idealny nawet dla początkujących kucharzy. Będziecie do niego często wracać!

Przepis na wyjątkowy sernikPrzepis na wyjątkowy sernik
Źródło zdjęć: © Adobe Stock
Marcin Michałowski

Marzysz o przepysznym serniku, który zachwyci całą rodzinę, a przy tym nie będziesz musiał spędzać godzin w kuchni? Mamy dla ciebie idealne rozwiązanie! Sernik z keksówki to pyszna i błyskawiczna propozycja, która zdobywa serca miłośników tego klasycznego deseru. Poznaj przepis na to łatwe w wykonaniu i aromatyczne cudo.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Od samego patrzenia na te małe dzieła sztuki cieknie nam ślinka. Z tobą będzie tak samo

Sernik z keksówki: wyjątkowo prosty przepis

Przygotowanie tego sernika nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. To doskonała opcja zarówno dla doświadczonych kucharzy, jak i tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem.

Składniki:

  • 1 kg twarogu z wiaderka,
  • 4 jajka rozmiar L,
  • 120 g cukru,
  • 2 budynie śmietankowe,
  • 100 g masła,
  • 1 łyżka startej skórki z cytryny.

Dodatkowo:

  • 100 g czekolady deserowej,
  • 80 ml śmietanki kremówki,
  • Garść orzeszków ziemnych.

Jak przygotować sernik z keksówki?

  1. Rozpocznij od utarcia miękkiego masła z cukrem na jasną i puszystą masę.
  2. Kolejno, dodawaj ser z wiaderka oraz jajka, cały czas ucierając. Na końcu wsyp proszek budyniowy oraz skórkę z cytryny.
  3. Gotową masę serową przekładamy do keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Sernik pieczemy w kąpieli wodnej. Przenosimy keksówkę do większej blaszki i wlewamy wrzątek. Następnie wkładamy całość do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i pieczemy przez 90 minut w trybie grzania góra-dół.
  5. Po upieczeniu wyjmujemy sernik z keksówki i pozostawiamy do ostygnięcia. Kiedy sernik jest już zimny, delikatnie odwracamy go do góry dnem i usuwamy papier do pieczenia.
  6. Teraz pora na polewę. W kąpieli wodnej łączymy śmietankę kremówkę z roztopioną czekoladą. Gotową polewą dekorujemy sernik.

To prosty i szybki sposób na przygotowanie wyjątkowego sernika, który zachwyci wszystkich smakoszy. Sernik z keksówki to doskonała propozycja na deser do kawy lub herbaty, który zyska uznanie całej rodziny. Spróbuj tego przepisu i zobacz, jakie to proste i smaczne!

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej