PrzepisDeseryTofurnik
Tofurnik
Tofurnik będzie hitem tegorocznej Wielkanocy. Skąd to wiemy? Kiedy go serwujemy swoim bliskim, znika z talerzy w błyskawicznym tempie. I wciąż słyszymy prośby o dokładkę 😉
Pyszności
01.03.2021 | aktual.: 25.03.2021 12:56
Masę do naszego sernika przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Składniki:
Spód
- 150 g ciastka owsiane
- 1/4 szkl. olej kokosowy
Masa tofu
- 350 g tofu
- 1/2 szkl. kasza jaglana nieugotowana
- 3/4 szkl. orzechy włoskie
- 1/2 szkl. erytrytol
- 2 łyżki mąka ziemniaczana
- 1/2 szt. cytryna sok
- 1 łyżka ekstrakt waniliowy
- 400 g mleko kokosowe
Dodatki
- 1/2 szkl. migdały krojone
- świeża mięta do dekoracji
Polewa
- 1/2 szkl. masło orzechowe
- 200 ml mleko kokosowe
Sposób przygotowania: