Walentynkowe sernikobrownie

Walentynkowe sernikobrownie to będzie prawdziwy hit. Znika z talerzy w mgnieniu oka i jest jednocześnie doskonałym prezentem dla drugiej połówki.

Obrazek
Pyszności

Nasz deser upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Sernik

  1. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  2. 350 g twaróg na sernik
  3. 1 szt. jajko
  4. 1/3 szkl. cukier

Brownie

  1. 120 g masło
  2. 100 g czekolada
  3. 1 szkl. cukier
  4. 2 szt. jajka
  5. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  6. 3/4 szkl. mąka
  7. 1/2 tubki czerwony barwnik spożywczy

Sposób przygotowania:

1. Na początek połącz ze sobą: roztopione masło i czekoladę. Kiedy powstanie jednolita mieszanka, odstaw ją na bok do ostygnięcia.

Obrazek

2. W osobnej misce połącz: jajka, cukier i ekstrakt waniliowy.

Obrazek

3. Jako kolejne składniki dodaj ostudzoną mieszankę z czekoladą, czerwony barwnik spożywczy i mąkę.

Obrazek

4. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia z Ovi.

Obrazek

5. Teraz czas na serową mieszankę. W tym celu połącz twaróg sernikowy, jajko, cukier i ekstrakt waniliowy.

Obrazek

6. Umieść serową mieszankę na wierzchu, po czym piecz w Ovi przez 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. Z upieczonego ciasta wytnij kształt serca i gotowe. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dietetyk wskazał jako jedno z najzdrowszych dań. W PRL-u babcie gotowały co chwilę
Dietetyk wskazał jako jedno z najzdrowszych dań. W PRL-u babcie gotowały co chwilę
Najlepsza temperatura do pieczenia schabu. Wychodzi soczysty i miękki za każdym razem
Najlepsza temperatura do pieczenia schabu. Wychodzi soczysty i miękki za każdym razem
Tak przechowywali suszone grzyby przed wojną. Nie namakały, a pleśń i robaki trzymały się z daleka
Tak przechowywali suszone grzyby przed wojną. Nie namakały, a pleśń i robaki trzymały się z daleka
W Chinach się nim zachwycają. Mało kto wie, że ten nietypowy grzyb rośnie też w Polsce
W Chinach się nim zachwycają. Mało kto wie, że ten nietypowy grzyb rośnie też w Polsce
Takie kotlety podaj na Wszystkich Świętych. Goście oniemieją z zachwytu
Takie kotlety podaj na Wszystkich Świętych. Goście oniemieją z zachwytu
Co roku robię to ciasto na Wszystkich Świętych. Nazwa idealnie pasuje do tego dnia
Co roku robię to ciasto na Wszystkich Świętych. Nazwa idealnie pasuje do tego dnia
Tak przygotowane mięsko rozpada się pod widelcem. Mięciutkie i delikatne
Tak przygotowane mięsko rozpada się pod widelcem. Mięciutkie i delikatne
Na Wszystkich Świętych robię moje popisowe flaczki. Przy tym przepisie nikt nie kręci nosem
Na Wszystkich Świętych robię moje popisowe flaczki. Przy tym przepisie nikt nie kręci nosem
Wrzucam do słoika z orzechami włoskimi. Dzięki temu nie pleśnieją i zachowują trwałość na dłużej
Wrzucam do słoika z orzechami włoskimi. Dzięki temu nie pleśnieją i zachowują trwałość na dłużej
Gęsta, rozgrzewająca i aromatyczna. Taka zupa starczy za cały obiad
Gęsta, rozgrzewająca i aromatyczna. Taka zupa starczy za cały obiad
Już nie borówki, nie truskawki. Jesienią robię pierogi z innymi owocami i serkiem
Już nie borówki, nie truskawki. Jesienią robię pierogi z innymi owocami i serkiem
Robert Makłowicz tak podkręca smak pomidorówki. Dla wielu gospodyń to nie do pomyślenia
Robert Makłowicz tak podkręca smak pomidorówki. Dla wielu gospodyń to nie do pomyślenia