Walentynkowe sernikobrownie

Walentynkowe sernikobrownie to będzie prawdziwy hit. Znika z talerzy w mgnieniu oka i jest jednocześnie doskonałym prezentem dla drugiej połówki.

Obrazek
Pyszności

Nasz deser upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Sernik

  1. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  2. 350 g twaróg na sernik
  3. 1 szt. jajko
  4. 1/3 szkl. cukier

Brownie

  1. 120 g masło
  2. 100 g czekolada
  3. 1 szkl. cukier
  4. 2 szt. jajka
  5. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  6. 3/4 szkl. mąka
  7. 1/2 tubki czerwony barwnik spożywczy

Sposób przygotowania:

1. Na początek połącz ze sobą: roztopione masło i czekoladę. Kiedy powstanie jednolita mieszanka, odstaw ją na bok do ostygnięcia.

Obrazek

2. W osobnej misce połącz: jajka, cukier i ekstrakt waniliowy.

Obrazek

3. Jako kolejne składniki dodaj ostudzoną mieszankę z czekoladą, czerwony barwnik spożywczy i mąkę.

Obrazek

4. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia z Ovi.

Obrazek

5. Teraz czas na serową mieszankę. W tym celu połącz twaróg sernikowy, jajko, cukier i ekstrakt waniliowy.

Obrazek

6. Umieść serową mieszankę na wierzchu, po czym piecz w Ovi przez 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. Z upieczonego ciasta wytnij kształt serca i gotowe. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯