4 skuteczne sposoby na pozbycie się insektów z kuchni. Pokonaj je naturalną bronią

Uwielbiam czystą, zadbaną i pachnącą kuchnię. Kiedy więc pojawiają się w niej "niechciani goście" od razu zaczynam działać.

Obrazek
Frania

Jeśli również nie lubisz "wycieczek" mrówek, pająków, czy też moli, koniecznie zapoznaj się z poniższymi poradami. Skutecznie się ich pozbędziesz.

#1 Pająki

Obrazek

Nie dość, że pająki mogą dostać się praktycznie wszędzie, to jeszcze na ich widok ogarnia mnie prawdziwe przerażenie.

Jak się jednak okazuje istnieje naturalny środek odstraszający, dzięki któremu pająki będą trzymać się z dala od Twojej kuchni. W butelce z atomizerem połącz ok. 8 kropel olejku miętowego, 200 ml wody oraz 1/4 łyżeczki płynu do mycia naczyń. Dobrze wstrząśnij i spryskaj miejsca, które zaatakowały pająki.

#2 Karaluchy

Obrazek

Nikt nie chce mieć ich w swoim domu, a tym bardziej w kuchni, gdzie przygotowujemy i spożywamy jedzenie.

Jeśli karaluchy pojawią się w Twoich czterech ścianach, możesz skutecznie pozbyć się ich dzięki połączeniu dwóch składników - cebuli i sody oczyszczonej. Wystarczy, że posiekasz drobno cebulę i dodasz do niej łyżeczkę sody oczyszczonej. Następnie połóż ją w kącie kuchni.

Proces powtarzaj codziennie przez kilka dni. Po tym czasie powinnaś na dobre pozbyć się niechcianych gości.

#3 Mrówki

Obrazek

Mrówki w kuchni to prawdziwe utrapienie, zwłaszcza jeśli zaczną odwiedzać naszą kuchnię z całą rodziną.

Aby się ich pozbyć, wystarczy cynamon. Mrówki nie cierpią jego zapachu, dlatego wystarczy, że rozprowadzisz go w miejscach, gdzie pojawiły się insekty. I po kłopocie!

#4 Mole

Obrazek

I na koniec największa zmora, która potrafi wyprowadzić z równowagi nawet świętego.

Mole spożywcze nie lubią liści laurowychlawendy i mięty. Dlatego przygotuj małe saszetki z tymi produktami i umieść je w szafkach, gdzie przechowujesz produkty sypkie.

Daj znać czy przedstawione triki przydały Ci się ?

Wybrane dla Ciebie

Ta sałatka to bomba żelaza i witamin. Skarb nie tylko dla anemików
Ta sałatka to bomba żelaza i witamin. Skarb nie tylko dla anemików
Dla Włochów to rarytas. Na widok głównego składnika wielu straci apetyt
Dla Włochów to rarytas. Na widok głównego składnika wielu straci apetyt
Grzybową robią po chińsku. Tak bogata w smaku, że spadają kapcie
Grzybową robią po chińsku. Tak bogata w smaku, że spadają kapcie
Nazywają to morskim kawiorem. Działa odmładzająco i wspiera tarczycę
Nazywają to morskim kawiorem. Działa odmładzająco i wspiera tarczycę
Dla wielu przysmak w dzieciństwie, a dziś zapomniane. Jan Kuroń robi je z 3 składników
Dla wielu przysmak w dzieciństwie, a dziś zapomniane. Jan Kuroń robi je z 3 składników
Mówią, że to Skłodowska wśród ciast. Babciny przepis nie ma sobie równych
Mówią, że to Skłodowska wśród ciast. Babciny przepis nie ma sobie równych
Wystarczy jeden taki grzyb w garnku, a cały sos będzie do wylania. Tak go rozpoznasz
Wystarczy jeden taki grzyb w garnku, a cały sos będzie do wylania. Tak go rozpoznasz
Już nie musisz fasoli moczyć fasoli przez całą noc. Wystarczy prosty trik
Już nie musisz fasoli moczyć fasoli przez całą noc. Wystarczy prosty trik
Znienawidzone warzywo. Nie musi cuchnąć i smętnie pływać w zupie
Znienawidzone warzywo. Nie musi cuchnąć i smętnie pływać w zupie
O tej zupie zapomnieliśmy na długo. Pyszna, rozgrzewająca, a na stawy działa jak balsam
O tej zupie zapomnieliśmy na długo. Pyszna, rozgrzewająca, a na stawy działa jak balsam
Szybki obiad na weekend. Kurczak w takim towarzystwie to niebo w gębie
Szybki obiad na weekend. Kurczak w takim towarzystwie to niebo w gębie
O tym grzybie marzą grzybiarze. Wystarczy jedna sztuka, by zrobić obiad dla całej rodziny
O tym grzybie marzą grzybiarze. Wystarczy jedna sztuka, by zrobić obiad dla całej rodziny