Nabił parówkę na długą wykałaczkę i zaczął ją odpowiednio ciąć. Na końcu powstało coś smakowitego!
Nie od dziś wiadomo, że je się także 'oczami'. Lepiej smakuje potrawa, która potrafi nie tylko zaspokoić nasze wymagające podniebienie, ale sprawić, że patrząc na nią, będziemy mieli jeszcze większą ochotę ją zjeść. Kwestia ta dotyczy także naszych wybrednych maluchów, które są wymagającymi krytykami.
Z tego też powodu bardzo często korzystam z porad, które w prosty sposób pomagają zamienić całkiem zwyczajne potrawy w coś oryginalnego i zachęcającego.
Niby zwykła parówka, a wygląda bardzo apetycznie!
Wbij wykałaczkę w parówkę.
Jeśli wyjdzie bokiem, nie przejmuj się.
Po prostu ją wyciągnij i spróbuj wykonać czynność jeszcze raz.
Połóż parówkę na desce i kręć ją jedną ręką, a drugą tnij tak, jak widać na zdjęciu.
Wyciągnij patyczek.
Powstała 'sprężynka'.
Możesz położyć parówkę w takiej formie na grilla. Będzie lepiej dopieczona.
Będzie jeszcze bardziej aromatyczna, a do tego wygląda naprawdę zachęcająco. Kto by się nie skusił na takiego hot-doga?!
Zaraz zabieram się do pracy!