Starła ziemniaki i polała je przygotowaną wcześniej mieszanką. W życiu nie jadłam czegoś tak dobrego!
Lubisz proste i smaczne potrawy? Jeśli tak to ten przepis jest idealny dla Ciebie!
Ta ziemniaczana zapiekanka jest absolutnie przepyszna i w dodatku bardzo łatwa do wykonania. Zrób ją raz, a zobaczysz, że Twoi najbliżsi będą chcieli jeść ją cały czas!
Składniki:
- 1 kg startych ziemniaków
- sól i pieprz do smaku
- 450 g kwaśnej śmietany
- pół kostki roztopionego masła
- pół szklanki posiekanej cebuli
- 340 g sera Cheddar startego na dużych oczkach
Starte ziemniaki włóż do naczynia żaroodpornego, posmarowanego wcześniej tłuszczem.
Posyp je solą i pieprzem według uznania.
Do osobnej miski wlej kwaśną śmietanę i dolej do niej roztopione masło.
Nie zapomnij dodać także cebulki!
Wszystko dokładnie wymieszaj.
Gotową mieszankę rozprowadź na ziemniakach i bardzo delikatnie ją wymieszaj.
Posyp wszystko serem - nie żałuj go!
Włóż potrawę do piekarnika nastawionego na 180° C. Należy ją piec od 45 do 55 minut. Smacznego!