Zobaczyła aktualną cenę czereśni w markecie i nie wierzyła. Natychmiast zrobiła zdjęcie

Horrendalne ceny owoców i warzyw raczej kojarzą się nam z początkiem sezonu na nie. Wtedy jest ich mało i smakują najlepiej. Letnie paragony grozy nie robią już na nas takiego wrażenia. Okazuje się jednak, że ceny z lata to nic w porównaniu z tym, co można teraz zauważyć w niektórych sklepach.

Cena czereśni w markecie/Magdalena KostyszynCena czereśni w markecie/Magdalena Kostyszyn
Źródło zdjęć: © Adobe Stock, Instagram | ademidova.com
Paulina Hermann

Magdalena Kostyszyn, autorka poczytnego profilu Ch**owa Pani Domu, pokazała, ile trzeba zapłacić za niektóre owoce. Nie dziwi fakt, iż po zobaczeniu ceny od razu złapała za telefon. Już sam fakt, że za truskawki trzeba zapłacić ponad 70 złotych przeraża. Jakie uczucie mogła wywołać informacja o tym, że czereśnie kosztują fortunę? Takiej ceny nie widzieliśmy przez cały wakacyjny sezon.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Bagietka z dodatkami w pieczonej wersji. Od samego patrzenia zrobisz się głodny

Owoce kosztują tu fortunę. Można zbankrutować

"Tak nie za tanio" - Instagramerka podsumowała cenę truskawek. W supermarkecie EPI kosztują one 79,90 zł za kilogram i zostały sprowadzone z Grecji. To jeszcze jest nic. Jak ujrzycie cenę czereśni, od razu opadnie wam szczęka do samej podłogi. Bowiem owoce, które przyjechały z Republiki Południowej Afryki, kosztują małą fortunę. Za kilogram czereśni zapłacimy aż 149,90 zł!

Tego pewnie nikt się nie spodziewał, ale jak wiemy, wszystko jest możliwe. Przypomnijmy, że średnia cena w wakacje wynosiła 10-12 złotych za kilogram. 150 złotych kosztowały skrzynki po 15 kg. Magdalena Kostyszyn zastanawiała się, czy smakują one tak samo tak te polskie. Koniecznie dajcie znać, czy ich próbowaliście.

"Aczkolwiek musze przyznać, że lubię robić zakupy w EPI za to, że mają dużą dostępność fajnych artykułów, dobre pieczywo i produkty, które nie są dostępne nigdzie indziej" - dodała autorka w swojej relacji na Instagramie.
Drogie owoce
Drogie owoce © Instagram.com | Magdalena Kostyszyn
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę