Zupa szparagowa w postaci kremu

Zupa szparagowa w postaci kremu to gotowy przepis na idealny obiad ❤️ Jest nie tylko smaczna, ale i mega prosta w przygotowaniu. Czego chcieć więcej?

Obrazek
Pyszności

Efekt aksamitnej konsystencji naszej zupy uzyskaliśmy dzięki blenderowi próżniowemu marki Philips.

Składniki:

Pozostałe składniki

  1. 500 g szparagi zielone
  2. 1 szt. cebula
  3. 40 g masło
  4. 1,2 l bulion warzywny
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 1/2 szt. cytryna
  7. 1 łyżka sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz

Dodatki

  1. pestki dyni
  2. śmietanka 30%

Sposób przygotowania:

1. Podziel szparagi na mniejsze kawałki.

Obrazek

2. Następnie na masełku podsmaż cebulę, ząbki czosnku i szparagi.

Obrazek

3. Jako kolejny składnik dodaj bulion warzywny i gotuj przez chwilę.

Obrazek

4. Przełóż mieszankę do blendera. Dodaj miąższ z cytryny, pieprz i sól. Zblenduj całość, aby uzyskać aksamitną konsystencję.

Obrazek

5. Udekoruj zupę szparagami, śmietanką i pestkami dyni. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser