17 hipnotyzujących ciast dla perfekcjonistów. Ukrojenie kawałka to niemal zbrodnia!

Perfekcyjne wypieki cieszą oko! Lauren Ko wykorzystała swoje zamiłowanie do geometrii, żeby stworzyć fantazyjne ciasta. Ich widok jest niemal hipnotyzuje! Autorka mówi, że jej dzieła są kwestią przypadku, a zachwyt nad nimi wciąż ją zdumiewa. No cóż, nas to wcale nie dziwi- to prawdziwy majstersztyk!

Obrazek
Ewa

#1 Zaplataniec na cieście

Obrazek

#2 Piękne ciasto z płatkami kwiatów

Obrazek

#3 Jadalna mozaika z przebijającymi truskawkami

Obrazek

#4 Raj dla perfekcjonisty

Obrazek

#5 Ciasto o smaku kiwki z pięknym wzorem

Obrazek

#6 Mieni się w oczach jak iluzja optyczna

Obrazek

#7 Geometryczne paski z kiwi

Obrazek

#8 Piękne! Niczym fale

Obrazek

#9 Plecione kawałki ciasta. Ktoś musiał się napracować!

Obrazek

#10 Geometryczne ombre z grejpfruta

Obrazek

#11 Tak ślicznego (i naturalnego) ombre jeszcze nie widziałam

Obrazek

#12 Czarno białe ciasto z chia

Obrazek

#13 Zielone owoce w formie mozaiki

Obrazek

#14 Owocowe ombre w kolorach zachodzącego słońca. Cudo!

Obrazek

#15 Packman? To ty?

Obrazek

#16 Ciasto syrenka z zatopionymi jadalnymi płatkami kwiatów

Obrazek

#17 Aż chciałoby się wskoczyć do tej dziury

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Przed laty wypiekano chlebki zaduszne i zanoszono na cmentarz. Zaskakujące, co tam z nimi robiono
Przed laty wypiekano chlebki zaduszne i zanoszono na cmentarz. Zaskakujące, co tam z nimi robiono
Tomasz Strzelczyk pokazał, jak przygotowywać parówki. Wtedy nie popękają i będą mięciutkie
Tomasz Strzelczyk pokazał, jak przygotowywać parówki. Wtedy nie popękają i będą mięciutkie
Tylko tyle można trzymać mięso w zamrażarce. Wiele osób wciąż o tym zapomina
Tylko tyle można trzymać mięso w zamrażarce. Wiele osób wciąż o tym zapomina
Nie dolewaj oleju do kiszonej kapusty. Często tak robiłam, ale babcia udowodniła, że to błąd
Nie dolewaj oleju do kiszonej kapusty. Często tak robiłam, ale babcia udowodniła, że to błąd
Jesienią i zimą piekę czeskie ciasto. To szybki przepis, który za każdym razem zachwyca moich gości
Jesienią i zimą piekę czeskie ciasto. To szybki przepis, który za każdym razem zachwyca moich gości
Zapytałam ChatGPT, co lepsze: cynamonki po babcinemu czy z Thermomixa
Zapytałam ChatGPT, co lepsze: cynamonki po babcinemu czy z Thermomixa
Czy trzeba płacić za rozbity słoik w sklepie? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Czy trzeba płacić za rozbity słoik w sklepie? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Na Wszystkich Świętych robię tę szybką sałatkę. Znika ze stołu w mgnieniu oka, bo jest tak pyszna
Na Wszystkich Świętych robię tę szybką sałatkę. Znika ze stołu w mgnieniu oka, bo jest tak pyszna
Do obiadu na Wszystkich Świętych zrobię tę surówkę. Ostatnio była największym hitem
Do obiadu na Wszystkich Świętych zrobię tę surówkę. Ostatnio była największym hitem
Wygląda przerażająco. Ale jest tak pyszna, delikatna i pełna białka, że łosoś i dorsz nie mają szans
Wygląda przerażająco. Ale jest tak pyszna, delikatna i pełna białka, że łosoś i dorsz nie mają szans
Dodaj odrobinę do mięsnej masy. Pasztet po upieczeniu będzie wilgotny i smaczny
Dodaj odrobinę do mięsnej masy. Pasztet po upieczeniu będzie wilgotny i smaczny
Wiele osób je takie jajka. Mało kto zdaje sobie sprawę, jak wpływają na organizm
Wiele osób je takie jajka. Mało kto zdaje sobie sprawę, jak wpływają na organizm