27 spektakularnych kuchennych wpadek, które mogą przytrafić się każdemu

Nie każdy jest mistrzem kuchni, to naturalne. Niestety, niektórzy przeceniają swoje umiejętności i w rezultacie możemy później podziwiać największe kuchenne wpadki. Lepiej uczyć się na cudzych błędach.

Obrazek
Ewa

#1 Mikrofalówka nie zawsze jest najlepszym wyborem. Jest to dynia.

Obrazek

#2 Pamiętaj, żeby zawsze wyjąć plastikową deskę z piekarnika

Obrazek

#3 Ostrożnie otwieraj kuchenne szafki

Obrazek

#4 Cukier puder dodawaj stopniowo

Obrazek

#5 Zanim zaczniesz blendować- załóż pokrywkę

Obrazek

#6 "Czemu nic nie leci?!"

Obrazek

#7 Chyba coś się rozpłynęło

Obrazek

#8 To będzie dość chrupiąca skórka

Obrazek

#9 Zanim włączysz piekarnik - sprawdź, czy w środku na pewno jest to, co powinno

Obrazek

#10 Przynajmniej ciasto wyrosło

Obrazek

#11 Jedno źle wkręcone mieszadło - jedna godzina sprzątania więcej

Obrazek

#12 Ciekawe, kto znajdzie brakujący kawałek?

Obrazek

#13 Kiedy chcesz zacząć zdrowo dzień

Obrazek

#14 Kiedy przez pomyłkę włączysz "grill"

Obrazek

#15 Chyba lepiej tak nie serwować sernika

Obrazek

#16 "Kluczowy" składnik był chyba zbyt dosłownie zrozumiały

Obrazek

#17 Zdrowe chipsy chyba nie powinny być tak zwęglone

Obrazek

#18 Gorący palnik i plastik to chyba nie najlepsze połączenie

Obrazek

#19 Lepiej czytać etykiety. Owsianka z kuminem zamiast cynamonu? Chyba podziękuję.

Obrazek

#20 Kiedy ciasto czekoladowe wychodzi za gęste

Obrazek

#21 Zachowanie odstępów między ciastkami w przepisie nie jest przypadkowe

Obrazek

#22 Chyba coś tutaj próbuje uciec

Obrazek

#23 Czy to miał być sos?

Obrazek

#24 Tosty z serem wcale nie są takie proste w przygotowaniu

Obrazek

#25 Tylko trochę przepieczone

Obrazek

#26 Kiedy mówią, żeby stać i mieszać- stój i mieszaj

Obrazek

#27 Scenografia z horroru, czy niezamknięty blender z jagodami?

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler