Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

Tym razem przychodzimy z pomysłem na podkręcenie białej kiełbasy. Coś nam mówi, że będzie to kolejny hit! ?

Obrazek
Pyszności
SKOMENTUJ

Składniki:

  1. 6 szt. biała kiełbasa
  2. 2 szt. cebula pokrojona w piórka
  3. 1,5 szkl. śmietanka 18%
  4. 4 łyżeczki chrzan
  5. 1 łyżka majeranek świeży
  6. 1 szczypta sól
  7. 1 szczypta pieprz

Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż białą kiełbasę. Następnie przełóż do formy do pieczenia.

Obrazek

2. Na tej samej patelni połącz ze sobą cebulę, chrzan i śmietanę.

Obrazek

3. Jako kolejne składniki dodaj: sól, pieprz oraz świeży majeranek.

Obrazek

4. Zalej kiełbaski powstałą mieszanką i wstaw do piekarnika (temp. 200 stopni Celsjusza, czas - ok. 25 minut).

Obrazek

5. Gotową kiełbaskę możesz podać m.in. z ziemniakami. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Gołąbki, które smakują jak u babci. A robi się je dużo łatwiej
Gołąbki, które smakują jak u babci. A robi się je dużo łatwiej
Postaw na naleśniki jogurtowe. Mają nieco inny smak niż klasyczne, ale są wspaniałe
Postaw na naleśniki jogurtowe. Mają nieco inny smak niż klasyczne, ale są wspaniałe
Nie potrzebujesz mąki, cukru ani piekarnika. Te ciasteczka robią się same!
Nie potrzebujesz mąki, cukru ani piekarnika. Te ciasteczka robią się same!
Do obiadu robię młodą kapustę na ciepło. Nikt nawet nie pyta o surówkę
Do obiadu robię młodą kapustę na ciepło. Nikt nawet nie pyta o surówkę
Jak rozbić kotlety bez tłuczka? Każda dobra gospodyni zna ten prosty patent
Jak rozbić kotlety bez tłuczka? Każda dobra gospodyni zna ten prosty patent
Nie spleśnieje i nie będzie twardy. Ekspertka radzi, jak trzeba przechowywać ser
Nie spleśnieje i nie będzie twardy. Ekspertka radzi, jak trzeba przechowywać ser
Przed wojną zupę ogórkową robiło się z 5 składników. Ten przepis nie ma sobie równych
Przed wojną zupę ogórkową robiło się z 5 składników. Ten przepis nie ma sobie równych
Magda Gessler zdradziła swój patent na karkówkę. To dlatego wychodzi krucha i aromatyczna
Magda Gessler zdradziła swój patent na karkówkę. To dlatego wychodzi krucha i aromatyczna
W PRL-u zajadaliśmy się nią latem. Powód jej nazwy do dziś bawi do łez
W PRL-u zajadaliśmy się nią latem. Powód jej nazwy do dziś bawi do łez
Makłowicz kruszy do masy na placki ziemniaczane. Wychodzą pulchne i lżejsze, ale bardziej sycą
Makłowicz kruszy do masy na placki ziemniaczane. Wychodzą pulchne i lżejsze, ale bardziej sycą
Pilny komunikat dla klientów Lidla. Nie pij, a nawet nie otwieraj tego napoju
Pilny komunikat dla klientów Lidla. Nie pij, a nawet nie otwieraj tego napoju
Czy można jeść groszek cukrowy na surowo? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Czy można jeść groszek cukrowy na surowo? Wyjaśnijmy to raz na zawsze