Bije na głowę nawet włoskie tiramisu. Zrobisz w 15 minut z czterech składników

Szukasz prostego i pysznego deseru bez pieczenia, który przygotujesz w kilka minut? Wypróbuj ten przepis na ciasto z twarożkiem i karmelowym mlekiem skondensowanym.

CiastoCiasto
Źródło zdjęć: © Licencjodawca
Marcin Michałowski

Jeśli jesteś miłośnikiem deserów, ale nie masz czasu ani ochoty na pieczenie, mamy dla ciebie idealny przepis. To szybkie ciasto bez pieczenia, które zrobisz w zaledwie 15 minut. Ten doskonały deser składa się z warstw puszystego kremu i biszkoptów, które doskonale się komponują. Całość jest tak smakowita, że zniknie z talerzy w mig. Sprawdź, jak przygotować to pyszne ciasto bez pieczenia w domu.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

To ciasto bije na głowę zwykły kopiec kreta. Słodka kopuła idealnie sprawdzi się na niedzielny deser

Szybkie ciasto bez pieczenia - przepis

To ciasto to prawdziwy hit! Jest pyszne, łatwe do przygotowania i nie wymaga pieczenia. Wystarczy kilka składników i 15 minut, aby cieszyć się pysznym deserem.

Składniki:

  • 1 i 1/2 opakowania podłużnych biszkoptów,
  • 230 ml mleka,
  • 40 g karmelowego mleka skondensowanego,
  • kakao (według potrzeb).

Przygotowanie krok po kroku:

  • Rozpocznij od przygotowania formy, którą wyłóż papierem do pieczenia lub folią spożywczą.
  • Teraz czas na przygotowanie spodu. W misce połącz mleko i karmelowe mleko skondensowane. Możesz to zrobić ręcznie lub używając miksera, ale pamiętaj, że mikser może sprawić, że twaróg stanie się nieco rzadszy. Nie ma jednak powodu do obaw, ponieważ wszystko wchłonie się w biszkoptach.
  • Następnie podgrzej 230 ml mleka i dodaj karmelowe mleko skondensowane. Dokładnie wymieszaj i przygotuj się do układania warstw.
  • Biszkopty zamocz w karmelowym mleku skondensowanym i ułóż je na przygotowanej formie. Następnie nałóż jedną trzecią przygotowanego kremu. Posyp obficie kakao, używając drobnego sitka. Kolejnym krokiem jest ułożenie kolejnej warstwy biszkoptów zamoczonych w karmelowym mleku skondensowanym, a na to pozostałą część kremu. Wygładź wierzch ciasta i wstaw je do lodówki, aby stężało .
  • Gdy ciasto już stężeje, możesz przygotować polewę czekoladową. W garnku podgrzej mleko i masło, a następnie dodaj połamaną czekoladę. Mieszaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Gotową polewę możesz równomiernie rozprowadzić na wierzchu ciasta.

To szybkie ciasto bez pieczenia to prawdziwy hit wśród deserów. Prosty w przygotowaniu, a jednocześnie niezwykle smaczny. Warstwy biszkoptów i kremu tworzą niepowtarzalną kompozycję smakową. A dekoracja czekoladowa nadaje mu elegancji i apetycznego wyglądu. Ten deser zniknie z talerzy tak szybko, jak powstał.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Lepsze niż zwykłe masło. Posmarujesz nim pieczywo, dodasz do ciasta albo okrasisz pierogi
Lepsze niż zwykłe masło. Posmarujesz nim pieczywo, dodasz do ciasta albo okrasisz pierogi
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość
To dlatego mielone pękają i są nieapetyczne. Wiele osób popełnia ten sam błąd
To dlatego mielone pękają i są nieapetyczne. Wiele osób popełnia ten sam błąd
Zamiast kupować gotowe, robię sama. To mój ulubiony dodatek do obiadu
Zamiast kupować gotowe, robię sama. To mój ulubiony dodatek do obiadu