Bije na głowę nawet włoskie tiramisu. Zrobisz w 15 minut z czterech składników

Szukasz prostego i pysznego deseru bez pieczenia, który przygotujesz w kilka minut? Wypróbuj ten przepis na ciasto z twarożkiem i karmelowym mlekiem skondensowanym.

CiastoCiasto
Źródło zdjęć: © Licencjodawca
Marcin Michałowski

Jeśli jesteś miłośnikiem deserów, ale nie masz czasu ani ochoty na pieczenie, mamy dla ciebie idealny przepis. To szybkie ciasto bez pieczenia, które zrobisz w zaledwie 15 minut. Ten doskonały deser składa się z warstw puszystego kremu i biszkoptów, które doskonale się komponują. Całość jest tak smakowita, że zniknie z talerzy w mig. Sprawdź, jak przygotować to pyszne ciasto bez pieczenia w domu.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

To ciasto bije na głowę zwykły kopiec kreta. Słodka kopuła idealnie sprawdzi się na niedzielny deser

Szybkie ciasto bez pieczenia - przepis

To ciasto to prawdziwy hit! Jest pyszne, łatwe do przygotowania i nie wymaga pieczenia. Wystarczy kilka składników i 15 minut, aby cieszyć się pysznym deserem.

Składniki:

  • 1 i 1/2 opakowania podłużnych biszkoptów,
  • 230 ml mleka,
  • 40 g karmelowego mleka skondensowanego,
  • kakao (według potrzeb).

Przygotowanie krok po kroku:

  • Rozpocznij od przygotowania formy, którą wyłóż papierem do pieczenia lub folią spożywczą.
  • Teraz czas na przygotowanie spodu. W misce połącz mleko i karmelowe mleko skondensowane. Możesz to zrobić ręcznie lub używając miksera, ale pamiętaj, że mikser może sprawić, że twaróg stanie się nieco rzadszy. Nie ma jednak powodu do obaw, ponieważ wszystko wchłonie się w biszkoptach.
  • Następnie podgrzej 230 ml mleka i dodaj karmelowe mleko skondensowane. Dokładnie wymieszaj i przygotuj się do układania warstw.
  • Biszkopty zamocz w karmelowym mleku skondensowanym i ułóż je na przygotowanej formie. Następnie nałóż jedną trzecią przygotowanego kremu. Posyp obficie kakao, używając drobnego sitka. Kolejnym krokiem jest ułożenie kolejnej warstwy biszkoptów zamoczonych w karmelowym mleku skondensowanym, a na to pozostałą część kremu. Wygładź wierzch ciasta i wstaw je do lodówki, aby stężało .
  • Gdy ciasto już stężeje, możesz przygotować polewę czekoladową. W garnku podgrzej mleko i masło, a następnie dodaj połamaną czekoladę. Mieszaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Gotową polewę możesz równomiernie rozprowadzić na wierzchu ciasta.

To szybkie ciasto bez pieczenia to prawdziwy hit wśród deserów. Prosty w przygotowaniu, a jednocześnie niezwykle smaczny. Warstwy biszkoptów i kremu tworzą niepowtarzalną kompozycję smakową. A dekoracja czekoladowa nadaje mu elegancji i apetycznego wyglądu. Ten deser zniknie z talerzy tak szybko, jak powstał.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
Obtaczam ziemniaczki i piekę. Tak pyszne, że nikt nawet nie prosi o mięso czy inne dodatki
Obtaczam ziemniaczki i piekę. Tak pyszne, że nikt nawet nie prosi o mięso czy inne dodatki
Do herbaty robię cytryny w syropie. Jesienią i zimą nie ma nic lepszego do herbaty
Do herbaty robię cytryny w syropie. Jesienią i zimą nie ma nic lepszego do herbaty
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Czesi zamiast wyrzucać, robią z niego knedliki. Wychodzą mięciutkie jak poduszeczki
Czesi zamiast wyrzucać, robią z niego knedliki. Wychodzą mięciutkie jak poduszeczki
Usmażyłam proste placuszki z rybą. Nie sądziłam, że zrobią aż takie wrażenie
Usmażyłam proste placuszki z rybą. Nie sądziłam, że zrobią aż takie wrażenie
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
Już w PRL-u były hitem. Mięsko tak delikatne i miękkie, że rozpada się pod widelcem
Już w PRL-u były hitem. Mięsko tak delikatne i miękkie, że rozpada się pod widelcem
Taka ilość kawy jest najlepsza na dzień. Za mało nie działa, za dużo szkodzi
Taka ilość kawy jest najlepsza na dzień. Za mało nie działa, za dużo szkodzi