Bije na głowę nawet włoskie tiramisu. Zrobisz w 15 minut z czterech składników

Szukasz prostego i pysznego deseru bez pieczenia, który przygotujesz w kilka minut? Wypróbuj ten przepis na ciasto z twarożkiem i karmelowym mlekiem skondensowanym.

CiastoCiasto
Źródło zdjęć: © Licencjodawca
Marcin Michałowski

Jeśli jesteś miłośnikiem deserów, ale nie masz czasu ani ochoty na pieczenie, mamy dla ciebie idealny przepis. To szybkie ciasto bez pieczenia, które zrobisz w zaledwie 15 minut. Ten doskonały deser składa się z warstw puszystego kremu i biszkoptów, które doskonale się komponują. Całość jest tak smakowita, że zniknie z talerzy w mig. Sprawdź, jak przygotować to pyszne ciasto bez pieczenia w domu.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

To ciasto bije na głowę zwykły kopiec kreta. Słodka kopuła idealnie sprawdzi się na niedzielny deser

Szybkie ciasto bez pieczenia - przepis

To ciasto to prawdziwy hit! Jest pyszne, łatwe do przygotowania i nie wymaga pieczenia. Wystarczy kilka składników i 15 minut, aby cieszyć się pysznym deserem.

Składniki:

  • 1 i 1/2 opakowania podłużnych biszkoptów,
  • 230 ml mleka,
  • 40 g karmelowego mleka skondensowanego,
  • kakao (według potrzeb).

Przygotowanie krok po kroku:

  • Rozpocznij od przygotowania formy, którą wyłóż papierem do pieczenia lub folią spożywczą.
  • Teraz czas na przygotowanie spodu. W misce połącz mleko i karmelowe mleko skondensowane. Możesz to zrobić ręcznie lub używając miksera, ale pamiętaj, że mikser może sprawić, że twaróg stanie się nieco rzadszy. Nie ma jednak powodu do obaw, ponieważ wszystko wchłonie się w biszkoptach.
  • Następnie podgrzej 230 ml mleka i dodaj karmelowe mleko skondensowane. Dokładnie wymieszaj i przygotuj się do układania warstw.
  • Biszkopty zamocz w karmelowym mleku skondensowanym i ułóż je na przygotowanej formie. Następnie nałóż jedną trzecią przygotowanego kremu. Posyp obficie kakao, używając drobnego sitka. Kolejnym krokiem jest ułożenie kolejnej warstwy biszkoptów zamoczonych w karmelowym mleku skondensowanym, a na to pozostałą część kremu. Wygładź wierzch ciasta i wstaw je do lodówki, aby stężało .
  • Gdy ciasto już stężeje, możesz przygotować polewę czekoladową. W garnku podgrzej mleko i masło, a następnie dodaj połamaną czekoladę. Mieszaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Gotową polewę możesz równomiernie rozprowadzić na wierzchu ciasta.

To szybkie ciasto bez pieczenia to prawdziwy hit wśród deserów. Prosty w przygotowaniu, a jednocześnie niezwykle smaczny. Warstwy biszkoptów i kremu tworzą niepowtarzalną kompozycję smakową. A dekoracja czekoladowa nadaje mu elegancji i apetycznego wyglądu. Ten deser zniknie z talerzy tak szybko, jak powstał.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇