Dziś mamy coś specjalnego dla wszystkich maluchów. Brownie a'la snickers stanie się ich ulubioną przekąską. A wszystko to za sprawą połączenia czekolady, karmelu i orzechów pekan.
Pyszności
26.03.2020 | aktual.: 16.03.2024 14:53
Składniki:
Brownie
3 szt. jajka
150 g mąka
1 szczypta sól
350 g czekolada gorzka
220 g masło
200 g cukier biały
Pozostałe składniki
3/4 szkl. karmel domowej roboty
200 g gorzka czekolada
100 g śmietanka 30%
3/4 szkl. orzechy pekan posiekane
Sposób przygotowania:
1. Cały proces rozpoczynamy od przygotowania brownie. W tym celu połącz na palniku masło i gorzką czekoladę. Kiedy już powstanie gładka mieszanka, odstaw na bok.
2. Przy pomocy miksera połącz jajka i cukier. Po chwili zacznij dodawać stopniowo mieszankę z garnka. Odstaw mikser.
3. Przy pomocy mieszadełka dodaj do miski sól i mąkę (w małych porcjach).
4. Gotową mieszankę przełóż do formy do pieczenia. Na wierzchu umieść domowej roboty karmel. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
5. W międzyczasie przygotuj polewę czekoladową, łącząc ze sobą gorzką czekoladę i śmietankę.
6. Rozprowadź polewę na ostudzonym spodzie i posyp posiekanymi orzechami pekan. Smacznego!