Brownie a'la snickers

Dziś mamy coś specjalnego dla wszystkich maluchów. Brownie a'la snickers stanie się ich ulubioną przekąską. A wszystko to za sprawą połączenia czekolady, karmelu i orzechów pekan.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Brownie

  1. 3 szt. jajka
  2. 150 g mąka
  3. 1 szczypta sól
  4. 350 g czekolada gorzka
  5. 220 g masło
  6. 200 g cukier biały

Pozostałe składniki

  1. 3/4 szkl. karmel domowej roboty
  2. 200 g gorzka czekolada
  3. 100 g śmietanka 30%
  4. 3/4 szkl. orzechy pekan posiekane

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpoczynamy od przygotowania brownie. W tym celu połącz na palniku masło i gorzką czekoladę. Kiedy już powstanie gładka mieszanka, odstaw na bok.

Obrazek

2. Przy pomocy miksera połącz jajka i cukier. Po chwili zacznij dodawać stopniowo mieszankę z garnka. Odstaw mikser.

Obrazek

3. Przy pomocy mieszadełka dodaj do miski sól i mąkę (w małych porcjach).

Obrazek

4. Gotową mieszankę przełóż do formy do pieczenia. Na wierzchu umieść domowej roboty karmel. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. W międzyczasie przygotuj polewę czekoladową, łącząc ze sobą gorzką czekoladę i śmietankę.

Obrazek

6. Rozprowadź polewę na ostudzonym spodzie i posyp posiekanymi orzechami pekan. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości