Brownie a'la snickers

Dziś mamy coś specjalnego dla wszystkich maluchów. Brownie a'la snickers stanie się ich ulubioną przekąską. A wszystko to za sprawą połączenia czekolady, karmelu i orzechów pekan.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Brownie

  1. 3 szt. jajka
  2. 150 g mąka
  3. 1 szczypta sól
  4. 350 g czekolada gorzka
  5. 220 g masło
  6. 200 g cukier biały

Pozostałe składniki

  1. 3/4 szkl. karmel domowej roboty
  2. 200 g gorzka czekolada
  3. 100 g śmietanka 30%
  4. 3/4 szkl. orzechy pekan posiekane

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpoczynamy od przygotowania brownie. W tym celu połącz na palniku masło i gorzką czekoladę. Kiedy już powstanie gładka mieszanka, odstaw na bok.

Obrazek

2. Przy pomocy miksera połącz jajka i cukier. Po chwili zacznij dodawać stopniowo mieszankę z garnka. Odstaw mikser.

Obrazek

3. Przy pomocy mieszadełka dodaj do miski sól i mąkę (w małych porcjach).

Obrazek

4. Gotową mieszankę przełóż do formy do pieczenia. Na wierzchu umieść domowej roboty karmel. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. W międzyczasie przygotuj polewę czekoladową, łącząc ze sobą gorzką czekoladę i śmietankę.

Obrazek

6. Rozprowadź polewę na ostudzonym spodzie i posyp posiekanymi orzechami pekan. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ekspresowy sernik, którego nie może zabraknąć podczas świąt. Znika do ostatniego okruszka
Ekspresowy sernik, którego nie może zabraknąć podczas świąt. Znika do ostatniego okruszka
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯