Szybki sposób na chrupiącą przekąskę. Te krążki robią furorę na każdej imprezie

Chrupiące krążki hot-dogowe z parówek to przepis na zaskakującą przekąską idealną na imprezę. Proste w przygotowaniu, szybkie i bardzo smaczne.

Chrupiące krążki z parówek- PysznościChrupiące krążki z parówek- Pyszności
Ewa

Chociaż krążki kojarzą się przede wszystkim z cebulą, to w moim domu pojawiają się również w wersji hot-dogowej. Parówki w chrupkiej panierce z dodatkiem przypraw to hit każdej imprezy. Błyskawicznie znikają z talerzy, na szczęście jednak ich przygotowanie zajmuje tylko kilka chwil. Wszystko, czego potrzebujesz to parówki, kilka składników, olej i patelnia. W kilku prostych krokach otrzymasz kreatywną i smaczną przekąskę, idealną na każdą okazję. Dorzuć do nich swój ulubiony sos i gotowe.

Cały przepis krok po kroku znajdziesz na naszym wideo

Chrupiące krążki hot-dogowe

Składniki:

  • 4 drobiowe parówki,
  • 2 jaja,
  • 3 łyżki mąki pszennej,
  • łyżeczka słodkiej papryki,
  • łyżeczka kminu rzymskiego,
  • łyżeczka suszonego czosnku,
  • 1.5 łyżeczki soli,
  • 1 szklanka bułki tartej.

Sposób przygotowania:

1. Jajka wbijam do miski. Dodaję do nich słodką paprykę, suszony czosnek, mąkę pszenną oraz sól i całość mieszam przy pomocy kuchenne rózgi lub widelca.

Ciasto do chrupiących krążków- Pyszności
Ciasto do chrupiących krążków- Pyszności

2. Dobrej jakości parówki z wysoką zawartością mięsa kroję na cztery długie paski. Każdy z nich zawijam i zabezpieczam wykałaczką, tworząc krążek.

Krążki z parówek- Pyszności
Krążki z parówek- Pyszności

3. Parówkowe krążki zanurzam w przygotowanym cieście. Powinno dokładnie otulić kawałki mięsa.

4. W głębokim talerzu umieszczam bułkę tartą i wrzucam do niej zanurzone wcześniej w cieście parówki.

5. W patelni rozgrzewam dużą ilość oleju i smażę przygotowane krążki do momentu, aż się zarumienią. Nie wrzucam zbyt dużej ilości jednocześnie, żeby nie obniżyć znacząco temperatury oleju.

Smażenie krążków hot-dogowych- Pyszności
Smażenie krążków hot-dogowych- Pyszności

6. Usmażone parówki odsączam z nadmiaru tłuszczu na kawałku ręcznika papierowego, żeby nie były zbyt ciężkie. Przekładam na talerz. Możesz je podać z ulubionym dipem, świetnie sprawdzi się sos BBQ, tysiąca wysp, czy nawet zwykły ketchup. Posypuję posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem i gotowe.Smacznego!

Chrupiące krążki z parówek w panierce- Pyszności
Chrupiące krążki z parówek w panierce- Pyszności
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej