Czekoladowo-truskawkowa fantazja dla malucha

Oto kolejna świetna propozycja, którą możecie podać swoim maluchom w dniu ich święta. Z pewnością będą pod wielkim wrażeniem, a co najważniejsze z ogromnym apetytem zjedzą cały obiad ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Sos truskawkowy

  1. 100 ml woda
  2. 300 g truskawki
  3. 30 g cukier
  4. 100 ml słodka śmietanka 30%
  5. 1 łyżka mąka ziemniaczana
  1. 15 g cukier
  2. 400 g makaron czekoladowy
Sposób przygotowania:

1. Do gotującej się wody wsyp cukier. Następnie dodaj czekoladowy makaron i ugotuj.

Obrazek

2. W rondelku połącz ze sobą wodę, truskawki i cukier. Gotuj do chwili, aż mieszanka zgęstnieje.

Obrazek

3. W małej miseczce połącz ze sobą śmietankę oraz mąkę ziemniaczaną.

Obrazek

4. Powstałą mieszankę połącz z gotującymi się truskawkami.

Obrazek

5. W talerzach umieść czekoladowy makaron i dodaj do niego truskawkowy sos. Świetnym uzupełnieniem tego dania będą plastry świeżych truskawek. Dzieciaki będą zachwycone ❤️

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej