Dodaj odrobinę do kawy. Szybko pozbędziesz się nadprogramowych kilogramów

Zazwyczaj do kawy dodajemy mleko lub cukier. To nie jest zbyt dobry pomysł, jeśli się odchudzamy. Te dwa składniki znacznie podnoszą kaloryczność napoju. Jednak jest coś, co warto dodawać do małej czarnej. Efekty zauważysz niemalże natychmiastowo.

Kawa w szklanej filiżanceKawa w szklanej filiżance
Źródło zdjęć: © Pixabay
Paulina Hermann

Chociaż wydaje się, że to połączenie jest skrajnie absurdalne, to smakuje bardzo ciekawie. Takiej kawie nie da się oprzeć. Do tego pozwoli nam szybko schudnąć. Jest to możliwe dzięki olejowi kokosowemu. Składnik ten ma wiele ważnych właściwości, dzięki którym pozbędziemy się nadprogramowych kilogramów. Raz spróbujemy i nigdy już nie będziemy chcieli przestać. Chociaż jest ono bombą kaloryczną, to ma mnóstwo zalet, które to wszystko niwelują.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Gnocchi z kiełbasą w sosie pomidorowym. Nie będziesz mógł im sie oprzeć i na zawsze trafią do twojego menu

Kawa i olej kokosowy na odchudzanie. Połączenie idealne

Kawa z tłuszczem jest bardzo popularnym napojem na Zachodzie. Zyskał miano "kuloodpornej kawy". Przygotujemy ją z masła oraz oleju kokosowego. Oba składniki musimy zblendować i dodać je do kawy w formie pianki. Brzmi to bardzo dziwnie, ale to połączenie faktycznie się sprawdza i ma pożądane przez nas właściwości.


Taka kawa ma mnóstwo kalorii, ale za to ogranicza apetyty, więc nie będziemy później podjadać. Jeżeli wypijemy ją rano, pobudzi nam metabolizm i przez długi czas będziemy syci. Nie wszyscy lubią tak tłuste napoje. Nic straconego - łyżka oleju kokosowego wystarczy.

Kawa
Kawa z dodatkiem oleju kokosowego na śniadanie © Pexels

Kawa z sokiem z cytryny. Dzięki niej zrzucisz nadprogramowe kilogramy

Jeśli chcesz szybko schudnąć, wykorzystaj sok z cytryną. Kawa z tym składnikiem ma ciekawy i wyrazisty smak, a do tego pobudza trawienie. Cytryna złagodzi gorycz kawy (za którą nie wszyscy przepadają). Nie utracimy też właściwości kofeiny, co dzieje się przy piciu kawy z mlekiem. Ponadto kawa z cytryną nie wywołuje aż takich dolegliwości pokarmowych. O tym, że nie ma kalorii, nie trzeba tłumaczyć. Dostarczymy też sobie witaminy C.

Kawa z dodatkami to bardzo dobry sposób na odchudzanie. Musimy jednak pamiętać, że najważniejszy jest deficyt kaloryczny, dobra dieta oraz aktywność fizyczna. Bez tego nawet najlepsze specyfiki nie będą w stanie nam w żaden sposób pomóc.

Wybrane dla Ciebie

Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku