Dyniowe brownie na Halloween

Dyniowe brownie to gotowy przepis na idealną przekąskę na słodko, którą możesz zaserwować swoim bliskim podczas imprezy halloweenowej. Nie wierzysz? Zapoznaj się z całym przepisem i efektem końcowym. To będzie prawdziwy hit!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Warstwa pomarańczowa

  1. 1/4 szkl. cukier
  2. 1/2 łyżeczki ekstrakt waniliowy
  3. 1 szt. jajko
  4. pomarańczowy barwnik spożywczy optymalnie
  5. 600 g serek śmietankowy
  6. 1 szkl. puree dyniowe

Warstwa kakaowa

  1. 1/2 szkl. kakao
  2. 1/2 szkl. mąka
  3. 1/2 szkl. olej
  4. 1 szczypta sól
  5. 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
  6. 2 szt. jajka
  7. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  8. 1/4 szkl. cukier

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: mąkę, kakao, sól i proszek do pieczenia.

Obrazek

2. W drugiej misce wymieszaj produkty mokre: olej, jajka i ekstrakt waniliowy.

Obrazek

3. Połącz w jedno zawartość obu misek. Mieszankę przenieś do formy do pieczenia. Zachowaj łyżkę na później.

Obrazek

4. Czas na drugą warstwę. Tym razem zmiksuj: serek śmietankowy, cukier, jajko, puree dyniowe i ekstrakt waniliowy. Aby podkręcić pomarańczowy kolor, możesz dodać kilka kropel barwnika spożywczego.

Obrazek

5. Na ciemną warstwę przelej drugą mieszankę.

Obrazek

6. Wykorzystaj wcześniej zachowany miks z kakao i podziel go na mniejsze kawałki. Następnie rozprowadź w formie przy pomocy widelca. Ciasto wstaw na 35 minut do piekarnika (temp. 180 stopni Celsjusza)

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni