Czas na pyszny obiadek dla malucha, gdzie znajdzie makaron i pysznego indyka. Takiemu połączeniu z pewnością nie odmówi, a wszystko to za sprawą oryginalnego podania w formie gąsienicy!
Pyszności
25.10.2018 | aktual.: 25.10.2018 14:57
Składniki:
3/4 szkl. parmezan
1/2 szkl. bułka tarta
1 szkl. sos pomidorowy
1/4 szkl. pietruszka posiekana
2 łyżki tymianek
1 łyżeczka słodka papryka
1 łyżeczka pieprz
1 łyżeczka sól
2 szt. jajka
400 g indyk mielony
300 g makaron ugotowany
Sposób przygotowania:
1. W misce połącz mielonego indyka, parmezan, jajka, pietruszkę, sól, pieprz, tymianek, słodką paprykę oraz bułkę tartą. Dokładnie wymieszaj.
2. W kolejnej misce połącz sos pomidorowy z ugotowanym makaronem.
3. Następnie przełóż makaron do formy do pieczenia. Na wierzchu ułóż małe klopsiki z mięsnej mieszanki.
4. Kawałki mięsa ułóż tak, aby powstała gąsienica. Następnie posyp żółtym serem i wstaw do piekarnika na 20-25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).