Genialny patent uczestniczki "MasterChefa". Tak piecze ziemniaki na grillu

Umieść ziemniaki na grillu i rozkoszuj się niezapomnianym smakiem oraz aromatem! Zanim jednak to zrobisz, musisz je wcześniej odpowiednio przygotować. Sposób na to pokazała ostatnio Wiktoria Wilmanowicz, uczestniczka "MasterChefa" i popularna instagramerka, prowadząca profil "Mama w kuchni".

ObrazekWktoria Wilmanowicz pokazała, jak przygotować ziemniaki na grillu - Pyszności; foto: Canva oraz Facebook: Wiktoria Wilmanowicz

Wiktoria Wilmanowicz to niezwykle ciekawa osobistość świata kulinarnego, która już od pierwszego odcinka 11. sezonu "MasterChefa" wzbudziła wśród widzów sporo sympatii. Dzisiaj młoda kucharka spełnia się nie tylko jako kuchenna artystka, ale również szczęśliwa mama małej Glorii. Jej profil na Instagramie śledzi niemal 20 tysięcy osób, które Wiktoria co jakiś czas raczy ciekawymi i nowatorskimi przepisami.

Obrazek
Wktoria Wilmanowicz pokazała, jak przygotować ziemniaki na grillu - Pyszności; foto: Canva

Nadejście sezonu grillowego i zbliżająca się majówka nie umknęła uwadze Wilmanowicz. Postanowiła pokazać swoim fanom, jak przygotować idealne ziemniaki z grilla. Ten przysmak znany jest nam od lat, ale sposób gwiazdy "MasterChefa" niewątpliwie nadał mu powiewu świeżości. Jak tę przekąskę proponuje zrobić Wiktoria Wilmanowicz? Okazuje się, że nie wystarczy tylko wrzucić ziemniaki na grilla i poczekać, aż będą gotowe.

Jak zrobić ziemniaki na grillu? Przepis Wiktorii Wilmanowicz

Składniki:

  • ziemniaki
  • sól
  • słodka lub wędzona papryka
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Według Wiktorii Wilmanowicz idealna przekąska na majówkę wyjdzie wtedy, kiedy położysz ziemniaki na grilla dopiero po odpowiedniej ich obróbce i doprawieniu. Jak konkretnie to zrobić? Nieobrane ziemniaki oczyść (najlepiej będzie, jeśli wyszorujesz je miękką szczoteczką, ale uważaj, by przypadkiem nie zedrzeć skórki), a następnie ugotuj do miękkości w osolonej wodzie.

Kiedy będą już gotowe, odcedź je z wody, osusz i ponacinaj ostrym nożem z jednej strony. Teraz dopraw je obfitą ilością soli i polej oliwą, a na koniec oprósz szczyptą słodkiej lub wędzonej papryki. Szczypiorek drobno posiekaj i obsyp nim przygotowane ziemniaki. Już prawie gotowe. Teraz wystarczy ułożyć ziemniaki na grilla i upiec. Podczas oczekiwania na ich zrobienie się, możesz nacieszyć nos cudownym aromatem.

Poznaj też przepis na ziemniaki po góralsku. Są przepyszne.

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości