Genialny patent uczestniczki "MasterChefa". Tak piecze ziemniaki na grillu
28.04.2023 08:58, aktual.: 28.04.2023 09:26
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Umieść ziemniaki na grillu i rozkoszuj się niezapomnianym smakiem oraz aromatem! Zanim jednak to zrobisz, musisz je wcześniej odpowiednio przygotować. Sposób na to pokazała ostatnio Wiktoria Wilmanowicz, uczestniczka "MasterChefa" i popularna instagramerka, prowadząca profil "Mama w kuchni".
Wiktoria Wilmanowicz to niezwykle ciekawa osobistość świata kulinarnego, która już od pierwszego odcinka 11. sezonu "MasterChefa" wzbudziła wśród widzów sporo sympatii. Dzisiaj młoda kucharka spełnia się nie tylko jako kuchenna artystka, ale również szczęśliwa mama małej Glorii. Jej profil na Instagramie śledzi niemal 20 tysięcy osób, które Wiktoria co jakiś czas raczy ciekawymi i nowatorskimi przepisami.
Nadejście sezonu grillowego i zbliżająca się majówka nie umknęła uwadze Wilmanowicz. Postanowiła pokazać swoim fanom, jak przygotować idealne ziemniaki z grilla. Ten przysmak znany jest nam od lat, ale sposób gwiazdy "MasterChefa" niewątpliwie nadał mu powiewu świeżości. Jak tę przekąskę proponuje zrobić Wiktoria Wilmanowicz? Okazuje się, że nie wystarczy tylko wrzucić ziemniaki na grilla i poczekać, aż będą gotowe.
Jak zrobić ziemniaki na grillu? Przepis Wiktorii Wilmanowicz
Składniki:
- ziemniaki
- sól
- słodka lub wędzona papryka
- szczypiorek
Sposób przygotowania:
Według Wiktorii Wilmanowicz idealna przekąska na majówkę wyjdzie wtedy, kiedy położysz ziemniaki na grilla dopiero po odpowiedniej ich obróbce i doprawieniu. Jak konkretnie to zrobić? Nieobrane ziemniaki oczyść (najlepiej będzie, jeśli wyszorujesz je miękką szczoteczką, ale uważaj, by przypadkiem nie zedrzeć skórki), a następnie ugotuj do miękkości w osolonej wodzie.
Kiedy będą już gotowe, odcedź je z wody, osusz i ponacinaj ostrym nożem z jednej strony. Teraz dopraw je obfitą ilością soli i polej oliwą, a na koniec oprósz szczyptą słodkiej lub wędzonej papryki. Szczypiorek drobno posiekaj i obsyp nim przygotowane ziemniaki. Już prawie gotowe. Teraz wystarczy ułożyć ziemniaki na grilla i upiec. Podczas oczekiwania na ich zrobienie się, możesz nacieszyć nos cudownym aromatem.
Poznaj też przepis na ziemniaki po góralsku. Są przepyszne.