Halinka Kiepska niknie w oczach. Zdradziła sekret swojej diety

Marzena Kipiel-Sztuka podniosła się po ciężkich chwilach i zachwyciła fanów swoją metamorfozą. Zrzucone 15 kilogramów spowodowało nie tylko smuklejszą sylwetkę, ale również ogólnie zdrowszy "look" aktorki. Słynna odtwórczyni Halinki Kiepskiej zdradziła, z czego zrezygnowała, żeby osiągnąć taki efekt.

ObrazekMarzena Kipiel-Sztuka przeszła piękną metamorfozę, fot. YouTube/Polsat

Były czasy, w których "Świat według Kiepskich" był jednym z najpopularniejszych seriali telewizyjnych w Polsce. Ta opowieść o utartym modelu życia polskiej rodziny trwała ponad 22 lata, a kiedy Polsat ogłosił jej zakończenie, można powiedzieć, że pewien etap telewizji znad Wisły się zakończył. Nie oznacza to jednak, że bohaterowie serialu — Kiepscy — zniknęli z życia publicznego. W końcu aktorzy rzadko znają słowo "emerytura".

Obrazek
Marzena Kipiel-Sztuka schudła 15 kg - Pyszności; foto: Facebook

Tym sposobem dowiadujemy się, że Marzena Kipiel-Sztuka, odtwórczyni roli Halinki Kiepskiej, przeszła ostatnio niemałą metamorfozę. Schudła 15 kilogramów i dosłownie widać w niej nową energię. To dobre wieści, zwłaszcza że ostatnie doniesienia o aktorce nie były takie pozytywne. Co konkretnie zmieniło się w jej życiu?

Marzena Kipiel-Sztuka na diecie

Pandemia mocno nadszarpnęła budżetem domowym gwiazd telewizji i teatru. Kryzys nie ominął Marzeny Kipiel-Sztuki, która w tym czasie nabawiła się niemałych problemów finansowych. Bezdzietna i owdowiała aktorka ratowała się wtedy, jak mogła — wypłaceniem środków z lokaty, zaskórniakami, a nawet zbiórką pieniędzy. A to wszystko z potworną chorobą w tle, ponieważ pani Marzena od lat zmaga się z depresją. 

To dlatego widząc ją odmienioną, odchudzoną i w lepszej kondycji, nie pozostaje nic innego jak się cieszyć. Jak przyznała aktorka w jednym z wywiadów, jej metamorfoza polegała między innymi na ograniczeniu palenia i rzuceniu innych używek. Ponadto wykluczyła z diety kilka produktów, dzięki czemu schudła 15 kilogramów.

Obrazek
Marzena Kipiel-Sztuka zrezygnowała z używek - Pyszności; foto: Canva
Ograniczyłam niektóre produkty. Spożywam mniej węglowodanów, a więcej warzyw i owoców. Zaczęłam jeść o stałych porach. Wcześniej nie pilnowałam tego zbytnio, a odżywiałam się beznadziejnie. W moim menu były produkty ze stacji benzynowych oraz amerykańskich fast foodów

- opowiadała Marzena Kipiel-Sztuka w wywiadzie dla tygodnika "Na Żywo". Trzymamy kciuki za utrzymanie postanowień!

Wybrane dla Ciebie

Syp do kawy zamiast białego cukru. Będzie słodka, ale znacznie zdrowsza
Syp do kawy zamiast białego cukru. Będzie słodka, ale znacznie zdrowsza
Te krokiety smakują mi bardziej niż z kapustą. Leśny farsz bije inne na głowę
Te krokiety smakują mi bardziej niż z kapustą. Leśny farsz bije inne na głowę
W Poznaniu robią kompot z korbola na zimę. Najlepszy jest po 3 miesiącach
W Poznaniu robią kompot z korbola na zimę. Najlepszy jest po 3 miesiącach
Wsyp na patelnię, zanim wlejesz olej. Nie będzie pryskać podczas smażenia
Wsyp na patelnię, zanim wlejesz olej. Nie będzie pryskać podczas smażenia
Dolej do zupy dyniowej. Mocno podkręci jej smak i nie będzie mdła
Dolej do zupy dyniowej. Mocno podkręci jej smak i nie będzie mdła
Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Najlepszy przepis na kopytka. Dzięki odpowiedniej proporcji składników wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Najlepszy przepis na kopytka. Dzięki odpowiedniej proporcji składników wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Dodaję 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Dodaję 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Koleżanka z Włoch zrobiła peperonatę. Tak aromatycznego gulaszu dawno nie jadłam
Koleżanka z Włoch zrobiła peperonatę. Tak aromatycznego gulaszu dawno nie jadłam
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze