Halinka Kiepska niknie w oczach. Zdradziła sekret swojej diety

Marzena Kipiel-Sztuka podniosła się po ciężkich chwilach i zachwyciła fanów swoją metamorfozą. Zrzucone 15 kilogramów spowodowało nie tylko smuklejszą sylwetkę, ale również ogólnie zdrowszy "look" aktorki. Słynna odtwórczyni Halinki Kiepskiej zdradziła, z czego zrezygnowała, żeby osiągnąć taki efekt.

ObrazekMarzena Kipiel-Sztuka przeszła piękną metamorfozę, fot. YouTube/Polsat

Były czasy, w których "Świat według Kiepskich" był jednym z najpopularniejszych seriali telewizyjnych w Polsce. Ta opowieść o utartym modelu życia polskiej rodziny trwała ponad 22 lata, a kiedy Polsat ogłosił jej zakończenie, można powiedzieć, że pewien etap telewizji znad Wisły się zakończył. Nie oznacza to jednak, że bohaterowie serialu — Kiepscy — zniknęli z życia publicznego. W końcu aktorzy rzadko znają słowo "emerytura".

Obrazek
Marzena Kipiel-Sztuka schudła 15 kg - Pyszności; foto: Facebook

Tym sposobem dowiadujemy się, że Marzena Kipiel-Sztuka, odtwórczyni roli Halinki Kiepskiej, przeszła ostatnio niemałą metamorfozę. Schudła 15 kilogramów i dosłownie widać w niej nową energię. To dobre wieści, zwłaszcza że ostatnie doniesienia o aktorce nie były takie pozytywne. Co konkretnie zmieniło się w jej życiu?

Marzena Kipiel-Sztuka na diecie

Pandemia mocno nadszarpnęła budżetem domowym gwiazd telewizji i teatru. Kryzys nie ominął Marzeny Kipiel-Sztuki, która w tym czasie nabawiła się niemałych problemów finansowych. Bezdzietna i owdowiała aktorka ratowała się wtedy, jak mogła — wypłaceniem środków z lokaty, zaskórniakami, a nawet zbiórką pieniędzy. A to wszystko z potworną chorobą w tle, ponieważ pani Marzena od lat zmaga się z depresją. 

To dlatego widząc ją odmienioną, odchudzoną i w lepszej kondycji, nie pozostaje nic innego jak się cieszyć. Jak przyznała aktorka w jednym z wywiadów, jej metamorfoza polegała między innymi na ograniczeniu palenia i rzuceniu innych używek. Ponadto wykluczyła z diety kilka produktów, dzięki czemu schudła 15 kilogramów.

Obrazek
Marzena Kipiel-Sztuka zrezygnowała z używek - Pyszności; foto: Canva
Ograniczyłam niektóre produkty. Spożywam mniej węglowodanów, a więcej warzyw i owoców. Zaczęłam jeść o stałych porach. Wcześniej nie pilnowałam tego zbytnio, a odżywiałam się beznadziejnie. W moim menu były produkty ze stacji benzynowych oraz amerykańskich fast foodów

- opowiadała Marzena Kipiel-Sztuka w wywiadzie dla tygodnika "Na Żywo". Trzymamy kciuki za utrzymanie postanowień!

Wybrane dla Ciebie
Jak we Włoszech zbiera się grzyby? Gwiazdkowy szef kuchni o pudrze grzybowym i umami
Jak we Włoszech zbiera się grzyby? Gwiazdkowy szef kuchni o pudrze grzybowym i umami
Królowie i szlachta zajadali się tą zdrową zupą. Dziś mniej popularna, a na trawienie jest świetna
Królowie i szlachta zajadali się tą zdrową zupą. Dziś mniej popularna, a na trawienie jest świetna
Zapomnij o pumpkin spice latte. Ten jesienny napój przyjemnie rozgrzewa, dodaje energii i pomaga schudnąć
Zapomnij o pumpkin spice latte. Ten jesienny napój przyjemnie rozgrzewa, dodaje energii i pomaga schudnąć
To najlepsze jajka dla dzieci i seniorów. Są najzdrowsze i bardzo wspierają serce
To najlepsze jajka dla dzieci i seniorów. Są najzdrowsze i bardzo wspierają serce
Kotlety mielone robię z przepisu Strzelczyka. Jeszcze bardziej soczyste i miękkie niż zwykłe
Kotlety mielone robię z przepisu Strzelczyka. Jeszcze bardziej soczyste i miękkie niż zwykłe
Gęsta i rozgrzewająca zupa z soczewicy. Obowiązkowa jest jedna przyprawa
Gęsta i rozgrzewająca zupa z soczewicy. Obowiązkowa jest jedna przyprawa
Kurczak pieczony z papryką. Jakub Kuroń podpowiada trik na karmelizowaną cebulę
Kurczak pieczony z papryką. Jakub Kuroń podpowiada trik na karmelizowaną cebulę
Pokazał, jak Niemcy robią kanapki. Trudno się nie roześmiać
Pokazał, jak Niemcy robią kanapki. Trudno się nie roześmiać
To najlepsze smarowidło do chleba. Odstawisz masło i pasztet ze słoika
To najlepsze smarowidło do chleba. Odstawisz masło i pasztet ze słoika
Drobno siekam i mieszam. Na kanapki lepsze niż wędlina
Drobno siekam i mieszam. Na kanapki lepsze niż wędlina
Resztki po rogalach dorzucam do jajek. Na śniadanie jak znalazł
Resztki po rogalach dorzucam do jajek. Na śniadanie jak znalazł
Naleśniki robię po francusku. Są tak pyszne i słodkie, że mogą zastąpić deser
Naleśniki robię po francusku. Są tak pyszne i słodkie, że mogą zastąpić deser