Hot dogi brazylijskie z mozzarellą. Ten przepis bije na głowę tradycyjne
Brazylijskie hot dogi z mocno serową parówką to pyszny przepis, który bije o głowę tradycyjny przepis. Prosta, szybka i smaczna przekąska.
11.04.2023 17:03
Hot dog, czyli bułki z parówką i sosami, to klasyk street foodu. Chociaż kojarzy się nam przede wszystkim amerykańskimi budkami i wózkami w Central Parku, to swoimi korzeniami sięga Niemiec- w XV wieku parówki wymyślił pochodzący z Frankfurtu rzeźnik Johann Georghehner. Przygotowanie hot dogów jest bardzo proste, szybkie i świetnie sprawdzą się jako kolacja na ciepło lub szybka przekąska. W brazylijskiej wersji smakuje jeszcze lepiej, a nie wymaga większego nakładu pracy niż klasyczny hot dog. Jego sekretem jest ser, który otula parówkę znajdującą się w środku bułki. Wybierając parówki do tego dania, obejrzyj dokładnie skład. Sięgnij po te, które mają najwięcej mięsa i najmniej dodatkowych wzmacniaczy.
Cały przepis krok po kroku znajdziesz na naszym kanale YouTube
Hot dogi po brazylijsku
Składniki:
- 2 parówki
- 50 tartego sera cheddar
- 50 g tartego sera mozzarella
- 1 półbagietka
- 1 łyżka keczupu
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
Sposób przygotowania:
1. Z parówek usuń folię (jeśli ją posiadają) i przekrój wzdłuż na dwie części.