Od kiedy znam ten przepis, wszyscy znajomi chcą jeść ze mną śniadanie. Po prostu pyszności!

Większość z nas wie, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu całego dnia. To właśnie dzięki niemu ładujemy energię na codzienne czynności.

Obrazek
Pyszności

Najczęściej na śniadanie jemy kanapki, musli oraz jajecznicę. Każdy wie, jak wygląda klasyczna jajecznica, ale czy wyobraziłeś sobie kiedyś, jak wyglądałaby jajecznica w kształcie serduszek?! To właśnie na to danie, znajdziesz przepis w tym artykule.

Muszę przyznać, że od kiedy poznałam tą potrawę, wszyscy znajomi chcą jeść ze mną śniadanie!

Składniki:

  1. 1 łyżka masło roztopione
  2. 6 łyżeczek czerwona cebula pokrojona na małe kawałki
  3. 6 szt. foremki na muffinki w kształcie serduszek
  4. 6 łyżeczek szynka pokrojona w kostkę
  5. 6 łyżeczek pomidor pokrojony w kostkę
  6. 6 łyżeczek szczypiorek posiekany
  7. 6 łyżeczek żółty ser starty
  8. 4 szt. jajka
  9. 1/2 łyżeczki sól
  10. 1/2 łyżeczki pieprz
  11. 6 listków pietruszka
Sposób przygotowania:
1. Za pomocą pędzelka, każdą foremkę nasmaruj roztopionym masłem.
2. Do każdej foremki nałóż po jednej łyżeczce czerwonej cebuli, szynki, pomidora, szczypiorku i startego żółtego sera.
3. Do miski włóż 4 rozbite jajka, sól oraz pieprz. Dokładnie rozmieszaj.
4. Miksturę z jajek i przypraw równomiernie rozlej do 6 foremek na muffinki.
5. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piecz przez 15 minut.
6. Po 15 minutach wyjmij z piekarnika. Przełóż jajecznicę z foremek na talerz. Każde serduszko udekoruj jednym listkiem pietruszki.
7. Przyjemnego śniadania!
Wybrane dla Ciebie
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami