Jednogarnkowy makaron serowy

Kultowy makaron z serem z jednego garnka? Takie połączenia lubimy najbardziej, a Wy? ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 20 g masło
  2. 1/3 szkl. mąka
  3. 1/2 szkl. cheddar
  4. 1/2 szkl. mozzarella
  5. 450 ml mleko
  6. 1 łyżeczka czosnek granulowany
  7. 1 łyżeczka papryka słodka
  8. 1/2 łyżeczki pieprz
  9. 1/2 łyżeczki sól
  10. 1 łyżeczka musztarda
  11. 400-500 ml woda
  12. 400 g makaron surowy
Sposób przygotowania:

1. Do roztopionego masła zacznij dodawać stopniowo mąkę. Jako kolejny składnik dodaj mleko.

Obrazek

2. Czas na przyprawy, a mianowicie: czosnek granulowany, paprykę słodką, pieprz, sól. Dodaj również musztardę. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Następnie dodaj wodę, a po chwili...

Obrazek

4. ...makaron oraz dwa rodzaje sera. Gotuj ok. 10 minut.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Ania Starmach zdradziła swój sposób na kurki. Nie męczy się z czyszczeniem
Ania Starmach zdradziła swój sposób na kurki. Nie męczy się z czyszczeniem
Ekspert mówi wprost. Taka kawa najlepiej wpływa na organizm
Ekspert mówi wprost. Taka kawa najlepiej wpływa na organizm
Zamiast kupować wędlinę na kanapki, robię salceson z jajkiem. Tak pyszny, że znika w mig
Zamiast kupować wędlinę na kanapki, robię salceson z jajkiem. Tak pyszny, że znika w mig
Na widok tych naleśników aż cieknie ślinka. Sekretem jest nietypowy farsz
Na widok tych naleśników aż cieknie ślinka. Sekretem jest nietypowy farsz
Mięciutkie i soczyste kotlety bez zbędnego tłuszczu. Sto razy smaczniejsze niż zwykłe mielone
Mięciutkie i soczyste kotlety bez zbędnego tłuszczu. Sto razy smaczniejsze niż zwykłe mielone
Dietetycy z czystym sumieniem polecają tę rybę. Jest dobra dla sercowców
Dietetycy z czystym sumieniem polecają tę rybę. Jest dobra dla sercowców
Za zimno na chłodnik? Tego lata gotuję zupę buraczkową jak u babci
Za zimno na chłodnik? Tego lata gotuję zupę buraczkową jak u babci
Mało kto wie, że te kwiaty są jadalne. Możesz nadziać serkiem albo dodać do jajecznicy
Mało kto wie, że te kwiaty są jadalne. Możesz nadziać serkiem albo dodać do jajecznicy
Ekspresowe roladki, które uwielbiam latem. Szybki i zdrowy obiad
Ekspresowe roladki, które uwielbiam latem. Szybki i zdrowy obiad
Zrobienie tych jagodzianek zajmuje mi 30 minut. Wszystko dzięki jednemu składnikowi
Zrobienie tych jagodzianek zajmuje mi 30 minut. Wszystko dzięki jednemu składnikowi
To najlepsza temperatura do kiszenia. Ogórki wychodzą wtedy jędrne i chrupiące
To najlepsza temperatura do kiszenia. Ogórki wychodzą wtedy jędrne i chrupiące
Taką fasolę jadłam pierwszy raz w Bułgarii. Posmakowała mi tak bardzo, że musiałam zdobyć przepis
Taką fasolę jadłam pierwszy raz w Bułgarii. Posmakowała mi tak bardzo, że musiałam zdobyć przepis